Fethiyeli kayıp Burhan için cinayet şüphesi

Fethiye'nin Karagedik Mahallesi'nde yaşayan, 29 Kasım 2018'de 'İzmir'e gidiyorum' diyerek kayıplara karışan 35 yaşındaki Fethiyeli berber Burhan Aykurt'un bir türlü bulunamaması akıllara cinayet şüphesini getiriyor.

  • 9190
Fethiyeli kayıp Burhan için cinayet şüphesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 10 ay önce 80 bin TL birikmiş parası ile İzmir’e gideceğini söyleyip, en son bir takside görüldüğü iddia edilen 35 yaşındaki Burhan Aykurt’un başına ne geldiği ve nerede olduğu günlerdir ATV’de “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında ele alınıyor. Kız kardeşinin müracaatı ile televizyon programında başına gelenleri görüp bilenlerin anlatmasının istendiği programda Burhan Aykurt’un kaybında cinayet şüphesi iddiaları üzerinde duruldu. Programa kayıp Burhan’ın ağabeyi Mahmut Aykurt da konuk olurken, Aykurt kayıp kardeşi için 10 ay önce evlilik vaadiyle kandırmışlar” ifadelerini kullandı. Müge Anlı’nın,“Bankalara senin borcun varmış. Yüklü miktardaki bu borcu ödemek için kardeşinin başına bir şey gelmiş olabilir mi” sorusuna, “Ben kardeşime kıyabilir miyim? Benim bankalara 200 bin TL borcum var. Evet kardeşim çalıştığım işyerine borcum olan 23 bin TL’yi ödemişti. Ben cani gaddar biri değilim. 80-90 bin TL bile olsa benim borçlarımı kurtarmıyor. İçki olayı sırasında sağdan soldan aldım. Kardeşime ödedim” diye konuştu. 

Programa telefonla bağlanan ve röportajlar veren bazı vatandaşların iddiası üzerine Mahmut Aykurt, “Bunlar bana iftira atıyorlar. Masaj salonlarına gittiğim doğru. Uygunsuz gördüğüm salonları emniyete bildirdiğim doğru. Ben eşimin kartından fa kredi çektim, borçlarımı ödeyemedim” dedi. Baba Kamil Aykurt’un da konuk olduğu programda “İzmir’e arkadaşlara gideceğim diyerek ayrıldı. Ama bir daha haber alamadık. Birileriyle kavgası olmadı. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum” dedi. Yine programa bağlanan bir vatandaş, Mahmut Aykurt’un kendilerini dolandırdığını, mahkemelik olduklarını ve cezaya çarptırıldığını, dosyanın Yargıtay’da olduğunu söyleyince, ekrana “Ağabeyinin Karanlık İlişkilerinin Kurbanı mı Oldu?” şeklinde yorum yapıldı. Kayıp Burhan için eniştesi Mustafa Varlı da programa katılıp, “17 Kasım 2018 tarihinde ziyarete geldi. Bu sırada konuşurken, para yetmiyor. Çok paraya ihtiyacımız var. Çalışmamız lazım. Büyük hedeflerim var. İzmir Bergama tarafında tarihi eser, antika gibi kazı yapan arkadaşlar var. Kazı yapmaya çağırıyorlar. Yüklü yevmiye verecekler. Enişte gel beraber gidelim dedi. Ben de yok Burhan, sana bunu yedirmezler dedim. Valla ben kafaya koydum. Arkadaşlar arıyor dedi, bir-iki hafta sonra Burhan’ın kaybolduğunu duyduğumuzda şok olduk. Burhan’ın kandırılıp, kaçırıldığını düşünüyorum. Birincisi elindeki parasını almak için olabilir. İkincisi kazarken çıkardıkları malzemeleri alıp, Burhan’ı toprağın altına gömmüşlerdir diye düşünüyorum. Hayatından endişe ediyoruz” dedi. 

Bu anlatımın ardından Burhan Aykurt’un kız kardeşi, “Bundan bizim haberimiz olmadı” deyince “Burhan’ın kaybolduğunu duyduğunuzda bunu söylemediniz mi” diye sorunca, “Bir düğüne katıldığımızda oradakilere söylemiştim” diye söyledi. 

Fethiye’de uzun yıllar berber çırağı olarak çalışan daha sonra bir gıda şirketinde dağıtım elemanı olarak görev yapan Burhan Aykurt, 14 yıl önce evlenip, ayrılırken yaklaşık 10 ay önce birikmiş bir miktar parası ile “İzmir’e gideceğim” diyerek ortadan kayboldu. Şimdi hemen her yerde aranıyor. Görenlerin ya da bilenlerin polis ya da jandarmaya başvurması isteniyor. 
 

Bakmadan Geçme