Fethiye'deki Şüpheli Ölümler Negatif Çıktı

Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi Sanayi Sitesi ile Çiftlik Mahallesinde ölü bulunan 2 şahsın kan örneklerinin negatif çıktığı ve korona virüs olmadığı belirlendi.

  • 5923
Fethiye'deki Şüpheli Ölümler Negatif Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün Taşyaka Mahallesi Sanayi Sitesinde yol ortasında ölü vaziyette bulunan 64 yaşındaki Ahmet K., olay yerindeki inceleme ve araştırmanın ardından Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Ahmet K.’dan alınan kan örneklerinin cevabı negatif olarak gelince, Fethiye Cumhuriyet Savcısı ve Fethiye Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri Devlet Hastanesi morgunda ön inceleme yaptıktan sonra cenazeyi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Ahmet K.’nın cenazesi kaldırıldıktan sonra Fethiye Belediyesi ekipleri bölgede yoğun bir dezenfektasyon çalışması yapmıştı. Ahmet K.’nın sanayide yalnız olarak yaşadığı belirtilmişti.

Öte yandan Çiftlik Mahallesinde yalnız yaşadığı öğrenilen 65 yaşındaki Mehmet Amarat isimli şahıs da Atatürk Bulvarı 40 Nolu evde ölü bulunmuştu. 2 yıl önce Çiftlik Mahallesi’ne gelip yalnız yaşayan Amarat, 4-5 gün boyunca evden çıkmayınca ve güpegündüz ışığı yanık olunca komşuları şüphelenip muhtar ve jandarmayı aramıştı. Eve gelen jandarma ekipleri muhtar Bülent Ergür ile içeri girdiklerinde Mehmet Amarat’ın cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Birkaç günlük olduğu tahmin edilen Amarat’ın cesedinin kaldırılmasının ardından ev ve çevresi Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilmişti. KOAH hastası olduğu ifade edilen Mehmet Amarat’ın Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazesinden alınan kan örneğinin negatif olarak sonuçlandığı öğrenildi. Ahmet K. ve Mehmet Amarat’ın test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından Cumhuriyet Savcıları her iki ceset üzerinde ön inceleme yaptıktan sonra kesin ölüm nedenlerini belirlemek için Muğla Adli Tıp’a gönderdi. Yetkililer her iki cesetle ilgili olarak korona virüsü taşımadığını ve çevredeki vatandaşların panik yapmasına gerek bulunmadığını ancak evde kal uyarıları ile 14 maddelik hijyen kurallarına uyulması gerektiğini ifade ettiler. 
 

Fethiye'deki Şüpheli Ölümler Negatif Çıktı
Fethiye'deki Şüpheli Ölümler Negatif Çıktı
Fethiye'deki Şüpheli Ölümler Negatif Çıktı
Fethiye'deki Şüpheli Ölümler Negatif Çıktı

Bakmadan Geçme