Fethiye'deki Ailesi Özlemle Döneceği Günü Bekliyor 

Uzun yıllardan bu yana ailesi ile birlikte Fethiye'de yaşayan ve turizmcilik yapan 33 yaşındaki Aytaç Filiz'in de içinde olduğu Yunan yolcu gemisi, ilgili makamlar tarafından karantina alınmıştı. Aytaç Filiz'in, Foça Mahallesi'nde yaşayan anne ve babası özlemle döneceği günü bekliyor. 

  • 6958
Fethiye'deki Ailesi Özlemle Döneceği Günü Bekliyor 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; Uzun yıllardan bu yana ailesi ile birlikte Fethiye’de yaşayan ve turizmcilik yapan 33 yaşındaki Aytaç Filiz’in de içinde olduğu Yunan yolcu gemisi, ilgili makamlar tarafından karantina alınmıştı. Aytaç Filiz’in, Foça Mahallesi’nde yaşayan anne ve babası özlemle döneceği günü bekliyor. 

 

Fethiye’de uzun yıllar turizmcilik yaptıktan sonra gemi adamı olarak Yunanistan’ın en büyük yolcu gemilerinden biri olan Eleftherios Venizelos’ta çalışmaya başlayan Aytaç Filiz, korona virüsünün tespit edilmesi ile karantina altına alınan gemide yer alıyordu. Aytaç Filiz’in 70 yaşındaki babası Remzi Filiz ile 67 yaşındaki annesi Gülser Filiz; oğullarının Türkiye’ye döneceği günü özlemle bekliyorlar. 

Yunanistan’ın en büyük yolcu gemilerinden biri olan Eleftherios Venizelos’ta 382 yolcudan 121’inde korona virüsü tespit edilince, gemi karantina altına alındı.  Gemide bulunan 65 Türk vatandaşı arasında Fethiye’de yıllarca turizmcilik yapan Aytaç Filiz’in de bulunduğu bildirildi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaşadıkları süreci anlatan Aytaç Filiz, gemiden çıkarak Atina’daki bir otelde 14 günlük karantinaya alındıklarını anlattı.

 Durumunun iyi olduğunu aktaran Aytaç Filiz yaşadıkları ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; 
“Ana haberlerde gördüğünüz gemi benimde içinde bulunduğum Anek firmasına ait olan Eleftherios Venizelos gemisi… Ama burada her şey yolunda. Atina’da otellerde misafir ediliyoruz ve 14 gün karantina süremiz başladı. Herkese çok selamlar Allah’a emanet olun. Hayat çok değerli.” 

Oğlu ile her gün görüştüklerini anlatan anne Gülser Filiz yaptığı açıklamada, “Oğlumla her gün görüşme fırsatımız oluyor. Sağlık durumu çok iyi. Yunanistan’daki yetkililerin kendileri ile çok iyi ilgilendiklerini söylüyor. 14 günlük karantinanın ardından ülkeye dönüp dönmeyecekleri konusunda kendisinin de bir bilgisi yok” dedi. 

Oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Baba Remzi Filiz, oğlundan haber aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Baba Remzi Filiz yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
 “Kendisinden haber aldığımız için çok mutlu olduk. Bir sorun olmadığını ve sağlığının yerinde olduğunu söyledi. Tek temennimiz en kısa sürede Türkiye’ye dönmesi. Gemiyle hareket etmelerinin üzerinden bir ay geçti. İspanya’ya uğradılar. İspanyol hükümeti bu gemiyi limana almadı. Açık denizde beklemek zorunda kaldılar. Hemen ardından Türkiye’ye geldiler. Türkiye’de de kabul edilmediler. İzmir Limanı’na giriş yapamayınca Yunanistan’a geri döndüler. Yunan sağlık ekipleri gemide tarama yaptılar. Korona virüsü tespit edilenleri hastaneye, diğerlerini ise otellerde karantinaya aldılar. Oğlumun da sağlık durumu çok iyi” ifadelerini kullandı. 

Eleftherios Venizelos isimli gemi, 3 Mart tarihinde Pire Limanı’ndan, Çeşme Limanı’na gittiği ve orada yolcu aldıktan sonra hastane kullanımı amacıyla İspanya’ya hareket ettiği belirtiliyor. Ancak 7 Mart’ta İspanya’ya ulaşan gemiye, korona virüsünün yaygınlaşması nedeniyle İspanya makamları limana yanaşmasına izni vermedi.

Fethiye'deki Ailesi Özlemle Döneceği Günü Bekliyor 
Fethiye'deki Ailesi Özlemle Döneceği Günü Bekliyor 
Fethiye'deki Ailesi Özlemle Döneceği Günü Bekliyor 
Fethiye'deki Ailesi Özlemle Döneceği Günü Bekliyor 
Fethiye'deki Ailesi Özlemle Döneceği Günü Bekliyor 

Bakmadan Geçme