Fethiye'de Yasakların Kalkmasıyla Vatandaşlar 'Yeni Normal' Hayata Döndü

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de de bugünden itibaren 'Yeni Normal' hayata geçildi. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar kaldırıldı. Ancak maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek şart. Restoran, kafe, çay bahçeleri, spor salonları, plajlar yeniden açılıyor, kamu normal mesaiye dönüyor.

  • 1614
Fethiye'de Yasakların Kalkmasıyla Vatandaşlar 'Yeni Normal' Hayata Döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayla birlikte Türkiye'yi de olumsuz etkiledi. Salgına karşı alınan önlemler kapsamında 2 buçuk aydır süren kısıtlamalar virüsün etkisini yavaş yavaş yitirmesiyle kaldırılmaya başlandı. 'Yeni normal' hayata dönüş Fethiye'de de başladı. Normalleşmenin ilk gününde trafik akışında da yoğunluk yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren şehir içinde araçlar park yeri bulmakta zorlanırken zaman zaman trafik sıkışıklığı da meydana geldi. 

Fethiye’de yeni normal hayata geçme aşamasında restoran, lokanta, kafe, kıraathane, pastane, çay bahçeleri açılmaya başladı. Bazı işletmelerde ise hazırlık aşamasının devam ettiği görüldü. Uzmanlar da virüs tamamen yok olana kadar önlemlerle yaşamayı sürdürmemiz gerektiğinin altını çizdi. 

BUGÜNDEN İTİBAREN HAYATIMIZDA YAŞANACAK DEĞİŞİKLİKLER 
Restoran, lokanta, kafe, kıraathane, pastane, çay bahçeleri açılacak. Eğlence ve nargile mekanları kapsam dışında olacak. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar da kaldırıldı. Spor salonları, spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, 24.00’e kadar hizmet verebilecek. Spor salonlarındaki buhar banyosu ve sauna bölümleri kapalı kalacak.

Halı sahalar, tenis kortları da faaliyete geçiyor. Plajlar, müzeler, milli park ve bahçeler, belirli kurallar çerçevesinde faaliyete geçiyor. Sokağa çıkma yasağına tabi olan çocuk ve gençler; aile büyükleriyle birlikte kreş/gündüz bakımevlerine gidebilecek, seyahat edebilecek. Kreşler ve gündüz bakım evleri açılıyor. Hayvan satış yerleri ise 10 Haziran’dan itibaren faaliyete geçecek.

NORMAL MESAİ BAŞLIYOR
 İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, normal mesaiye başlıyor. Eczanelerin açılış-kapanış saatleri hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-19.00 olarak uygulanacak. Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecek. - Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığıyla ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırıldı.

DURUŞMALAR 16 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK
Açık havada oturma alanları bulunan yerlerdeki konserler saat 24.00 ile sınırlı olmak şartıyla başlayabilecek. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de tekrar hizmet vermeye başlayacak. İstinaf ve vergi mahkemelerinin duruşma ve keşif haricindeki tüm yargısal faaliyetleri başlayacak. Adli ve idari yargı ilk derece mahkemelerinde duruşma ve keşifler ise 16 Haziran’da başlayacak.

Cezaevlerinde kapalı görüşler yapılabilecek. Özel okul öncesi eğitim kurumları, yabancı dil, bilgisayar gibi kurslar ile sürücü kursları da tekrar açılıyor. 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulaması 18 yaşa indi. 18 yaş altının tamamı, çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek. 65 yaş üstü vatandaşlar pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek.
 

Bakmadan Geçme