Fethiye'de 1726 öğrenci 3 okula girebilmek için ter dökecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez uygulanacak olan liselere geçiş sınavı Cumartesi günü Fethiye'de de yapılacak.

  • 2653
Fethiye'de  1726 öğrenci  3 okula girebilmek için ter dökecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez uygulanacak olan liselere geçiş sınavı Cumartesi günü Fethiye’de de yapılacak. Fethiye’deki 3 okula girebilmek için 8. Sınıftan mezun olan 1726 öğrenci bu sınavda ter dökecek. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya; Türkiye’de  bu yıl ilk defa uygulamaya konulan Liselere Geçiş Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. 8. Sınıfı bitiren ortaokul öğrencilerinin hangi liseye gideceği hakkında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya; Yönergeye göre, Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında merkezi sınav; sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşacak, dedi.

 240 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK                                                                                                    

Cumartesi günü gerçekleşecek olan sınavda Fethiye’de; 8. sınıftan mezun olan 2071 öğrenciden sınava girmek için müracaat eden 1726 öğrenci 3 okula girebilmek için ter dökecekler. Kontenjan ise 240 öğrenci olarak belirlendi. Bu okullar; Fethiye Belediyesi Fen Lisesi, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olup kontenjanın 240 olduğu ifade edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “Fethiye Belediyesi Fen Lisesi 90 öğrenci, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 90 öğrenci, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 60 öğrenci alacak. Yeni liselere geçiş sistemine göre Fethiye’de sınava girecek olan 1726 öğrenciden 240 tanesi  başarı derecesine göre  bu üç okuldan birine kayıt yaptırabilecek. Sınava giren olsun veya girmeyen olsun diğer tüm öğrenciler ise ikametgah kayıt sistemine göre adreslerindeki liselere kayıtlarını yaptıracak” dedi.

“İLK OTURUM 75 DAKİKA

Faruk Kaya“2 Haziran Cumartesi günü 2 oturumda yapılacak sınav Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan liselere giriş sınavıdır. 2 Haziran Cumartesi günü Türkiye’de ilk kez yapılacak olan  bu sınava 8. Sınıftan mezun olan öğrenciler girecek. Fethiye’de toplam 2071 öğrencimiz 8. Sınıftan mezun oldu. Bu öğrencilerimizden 1726 tanesi bu sınava girecek. Bu sınavın sonunda sınavla alınacak olan okullara yerleşecektir. Bu sınav 2 oturumdan oluşacak. İlk oturum 75 dakika. 2. Oturum ise 60 dakika olacaktır. Sınavımız  toplam  olarak 135 dakika sürecektir. Birinci oturumda öğrencilerimiz sosyal bilimlerle ilgili Türkçe, din kültürü ve inkılap tarihinden oluşan 50 soruya cevap verecekler. Aradan sonra 2. Oturumda ise Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluşan 40 soruya cevap vereceklerdir” dedi…

OLMAZSA OLMAZ DEĞİLDİR                                                           

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “sınava girecek öğrenciler; kimlikleri ve sınav belgeleri yanlarında olacaktır. Bunun haricinde kurşun kalem ve silgi ile sularını yanlarında getireceklerdir. Sınav sabah saat 9.30’da başlayacak. Her şeyden evvel sınava vaktinde gelmeleri gerekiyor. Sınav saatinden yarım saat önce sınav yerinde olmaları gerekmektedir” dedi.  Anne ve babalara çocuklarının heycanını yenmesi için tavsiyelerde de bulunan Faruk Kaya  “Bu sınav çocuklarımız için olmazsa olmaz değildir. Bu ilk defa uygulanan liselere geçiş dediğimiz sınavın tecellisidir. Burada aslında çocuğumuzun başarısı ölçülmüyor. Çocuğumuzun sınavla alınıp ve alınamayacağı bir lisenin olup olmadığına bakılıyor. Zorunlu bir sınav değil. Çocuklarımızın  bu ana kadar elde ettiği kazanımların değerlendirmesinin yapıldığı bir sınav olmaktadır. Çocuklarımız İnşallah hak ettikleri bir okulda okuyabilecekler” ifadesini kullandı.

“PAZAR GÜNÜ DE BURSLULUK SINAVI VAR

Faruk Kaya “Çocuklara güveniyoruz, sen yaparsın, sen çok iyisin”  şeklinde yapılan söylemlerin ters tepebileceğini de ifade ederek “Velilerimizin çok abartıya ve yoruma gitmeden, çocukların rutin hayatlarını değiştirmeden sınav gününü beklemelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Okullarımızdaki rehber öğretmenlerin tavsiyeleri doğrultusunda sınavlara hazırlanmalarını istiyoruz. Pazar günü de bursluluk sınavımız olacaktır. Bu sınavda da 5., 6., 7., 8., 9. ve 10. İle 11. Sınıflardaki  öğrencilerimiz  katılacaklar. Her iki sınava da girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de liselere geçiş sistemi ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacak. Sınavlı Alınacak okullarımız ve sınavsız alınacak olan okullarımız olacak. Bu konularla ilgili halkımız ve velilerimiz arasında yanlış bilgiler dolaşıyor. Bu bilgilere lütfen itibar etmeyin. Henüz çalışılmış ve sonuçlanmış resmi bir çalışma yoktur. Fethiye için sadece şunu söyleyebiliriz. 3 tane okulumuz sınavla alınacak okul olarak belirlenmiştir. Fethiye Belediyesi Fen Lisesi 90 öğrenci, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 90 öğrenci, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 60 öğrenci alacaktır. Bu şekilde Fethiye’mizdeki sınavlı okullar tespit edilmiş olmaktadır. Bunun ötesindeki okullarımız okula ve mahalleye en yakın şeklinde öğrencilerimiz liselere yerleşeceklerdir. Sınavsız okullar ile ilgili çalışmalar henüz sonuçlanmış değildir. Bakanlığımızda şu anda çalışmalar son aşamada; hiçbir şekilde panik yapılacak bir durum yoktur. İlçemizdeki her öğrenciyi ve her veliyi memnun edebilecek ve bunları üzmeyecek şekilde çalışmalar yapıldı. Üst makamlara iletildi. Onaylandığında kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme