FETHİYE, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı sene başı toplantısında konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 'Fethiye'nin yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu bildirdi. Kaymakam Şahiner, Fethiye'de devletimizin sağladığı 350 bin adet ders kitabı öğrencilerimize ücretsiz dağıtılmak üzere okullarımıza ulaştırıldı. Fethiye'de okulların bakım ve onarımları da tamamlandı. Öğretmen açığımız da yok' dedi.

  • 909
FETHİYE, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı sene başı toplantısı, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Anadolu ve Teknik Lisesi Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, şube müdürleri ve okul idarecileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye’deki eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Kaymakam Şahiner, “350 bin ders kitabı ücretsiz dağıtılmak üzere okullarımıza ulaştırılmıştır. Okullarımızın tamamında temizlik, boya, badana; sıraların bakım onarımı, klimaların temizliği yapılmıştır. Fethiye’de öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Hizmetli ihtiyacımız vardır. İŞKUR’dan önümüzdeki günlerde alım yapılacaktır. Vekaleten yürütülen okullarımıza Eylül ayı başında okul müdürleri atanacaktır. Liselere geçiş kapsamında yerleşemeyen öğrenci sayımız 132, açık kontenjanımız 320… İlçe nakil ve yerleştirme komisyonu öğrencilerimizin yerleştirmelerini yapacaktır. Çatalarık bölgemizdeki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için oturma izni ve tahsisi beklenmektedir” dedi.

 

Fethiye’nin eğitimdeki başarılarını da anlatan Kaymakam Şahiner, “Belediye Fen Lisemizin İsveç Stockholm’de katıldığı Dünya Su Ödülü proje yarışmasında 500 proje arasından 32. Sırada yer alarak ülkemizin sesini dünyaya duyurmuştur. Liselere Geçiş Sınavı’nda Muğla, Türkiye birinci olmuş; Fethiye’de üst sıralarda yer almıştır. Muğla’da 500 tam puan 6 öğrenciden 2’si, Fethiye’nin öğrencisidir. Üniversite sınavında ilk binde yer alan 5 öğrenci Fethiye’dendir ve ödüllendirilmiştir. LGS’de500 tam puan alan 2 öğrencimiz ile bir yanlış yapan 7 öğrencimiz ödüllendirildi” ifadelerini kullandı. Şahiner, Fethiye’de 3 okulda ikili eğitimin yapılmakta olduğunu, Üzümlü Ortaokulu’nun yeni binasına taşındığını, Bölge Trafik yanında Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu inşaatının başladığını, engelli kampüs alanı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, yeni eğitim öğretim yılı sene başı toplantısında alınacak kararların hayırlı olmasını diledi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, “İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda okul güvenliği önlemlerimizi alıyoruz. Bu yıl da risk durumuna göre derecelendirmelerimizi yaptık. Geçen yıla baktığımız zaman fazla bir olayımız yok. Okul çevrelerinde öğrencileri rahatsız edici durumların önlenmesi için tüm önlemleri aldık. Okullara servis taşıyan sürücülerin de denetimleri sık sık yapılacak” dedi.

 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Kaymakamımızın önderliğinde belediye olarak okullarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışacağız. 5 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet vereceğiz. Seçimler bittikten sonra rozetimizi bir kenara koyduk. Siyaset yapmadan eğitim öğretime destek olacağız” dedi.

 

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen de, “Okullar bölgesinde bir karakol oluşturduk. Motorize ekiplerimizbu bölgede bulunan okullarımızın güvenli şekilde eğitim öğretimlerini sağlamaları için görev yapacaklar. Bu yıl da Kaymakamımızın önderliğinde sıkıntısız ve güzel bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme