Fethiye'ye Müjde

Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Muğla'ya birbiri ardına müjdeler verdi. FRT ekranlarında yayınlanan Cem Kaytan'ın sunduğu Muğla Gündemi programına konuk olan İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, hem Koronavirüs (Kovid-19) karşı alınan tedbir, önlem ve mücadele hakkında bilgiler verdi hem de Muğla'ya sağlık hizmetleriyle ilgili müjdeler verdi.

  • 3208
Fethiye'ye Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüse karşı alınan tedbir, önlem ve mücadele hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, yaklaşık yılbaşından bu yana koronavirüse karşı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gerekli önlem ve çalışmaların yapıldığını kaydetti. Gencer, koronavirüsle yapılan mücadele hakkında şunları söyledi; “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de vakalar var. Sağlık Bakanımız bu konuda gerekli açıklamaları ilk ağızdan yapıyor. Özellikle son günlerde vaka sayılarının düştüğünü görüyoruz. Buda hepimiz için iyiye işarettir. Ancak bu vaka sayılarının düşmesi durup dururken olan bir şey değil. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Sağlık Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere gerekli önlemler Türkiye çapında alındı ve bu önlemler ilimizde de geçerli. Alınan önlemler sayesinde bu duruma geldik. Bu önlemleri devam ettirsek normal hayatımıza tekrar döneriz. Ancak şu da var normal hayatımıza döneriz derken koronavirüs tamamen biter demiyoruz. Bizlerin uzun bir süre koronavirüsle yaşamaya alışmamız lazım. Yine tedbirlerimize devam etmemiz gerek. Ayrıca koronavirüsle ilgili çıkan gereksiz ve aslı astarı olmayan söylemleri dikkate almayalım.” Dedi
“Bir Muğlalı Olarak Sayın Valimize Çok Teşekkür Ediyorum”
Pandeminin ilk başladığı zamanlarda Muğla ilinden alınan numuneleri Ankara’ya gönderdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, artık Muğla’da PSR cihazı olduğunu belirterek konu hakkında şunları söyledi: “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti sağolsun, tüm ülke geneline yapılan çalışmayla PSR cihazlarını bizlere sağladı. Sayın Valimiz Esengül Civelek'ten bir talebimiz oldu. Bundan 1 ay önce numuneleri Ankara'ya gönderiyorduk tahlil için. Son 15 günde bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla Muğla'da kendi tahlillerimizi kendimiz yapabilecek duruma geldik. Bizim yaptığımız tahlil 6 saat sürüyordu. Sayın valimizden koronavirüs test sonucunu 1 saat içinde veren cihazı Muğla'mıza kazandırılması için talep ettik. Yaklaşık 1 saat sonra Sayın valimiz girişimde bulundu ve bize müjdeyi verdi. Bundan sonra Muğla'da koronavirüs test sonuçlarını 1 saat içinde alacağız. Bir Muğlalı olarak sayın valimize çok teşekkür ediyoruz. “dedi.
Fethiye’ye PSR Cihazı müjdesi
İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, FRT ekranlarından, Fethiyeli vatandaşlara da bir müjde verdi. Gencer, “GEKA aracılığıyla Fethiye Devlet Hastanemize de yakın bir zamanda hızlı PSR cihazı koyacağız. Fethiyeli vatandaşlarımızda PSR cihazına sahip olacaklar. PSR cihazı alt yapısı varsa yaklaşık 400 bin liralık bir cihaz. Alt yapısı yoksa 500 bin lirayı buluyor. Fethiye ilçesi, sakar altı dediğimiz bölgeye hitap ettiği ve büyük bir nüfus potansiyeline sahip olduğu için Fethiye öncelikli ilçemiz. Fethiye konulacak ve Muğla’da ikinci cihaz olan PSR cihazı yine sayın valimizin desteği ile oldu.” Dedi.
MİLAS’A ÇİFTE MÜJDE

***Milas Devlet Hastanesi; 150 yataklı hastanenin inşaatı bitti. Yer teslimi bugünlerde yapılacak. Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Melahat Hanıma çok teşekkür ediyorum. Hem Menteşe hem de Milas hastanelerinin taşınmasında olağan üstü bir çaba harcadı. Şu anda Milas’ta taşınma işlemleri başladı. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde yeni devlet hastanesinde hizmet vermeye başlayacağız. Eski devlet hastanesi ise Ağız Diş Sağlığı Merkezi olarak açıyoruz.

***Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı %60’ta iken müteahhit tasfiye istedi. Mayıs ayı içerisinde hastanenin yeni ihalesi yapılacak.

-*** Ula ilçesinin eniştesi olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü İskender Gencer; “ Benim hanım Ulalı. Ulalı hemşerilerim “eniştemiz bizi boş geçti” demesinler. Ula İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlık Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu binası yapım işi için ödenek temiz edilmiş, proje ve ihale işlemlerine başlanmıştır.” Dedi.

Menteşe Devlet Hastanesi hakkında ayrıntılı bilgiler veren İl Sağlık Müdürü İskender Gencer; “Aslında benim için en önemli olan Menteşe Devlet Hastanesi. Pe ki sebebi nedir? Çünkü Muğla’da, Eğitim Araştırma Hastanesi oldu. Bu bir gereklilikti. Eleştirmek amaçlı demiyorum ama Muğla’da bizim ikinci basamak hastanemiz yoktu. Muğla’da yaklaşık 120 bin kişinin yaşadığı bir Menteşe ilçesi var. Ama ilçe hastanesi yoktu. Menteşe Devlet Hastanesi’nin ruhsatını alan AK Parti Eski Milletvekili Nihat Öztürk’e teşekkür ediyorum. Daha sonra yine AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’ye de çok teşekkür ediyorum. Olağan üstü çaba gösterdiler. Menteşe’de, Devlet Hastanesi olması gerekiyordu. Birilerinin bu bayrağı taşıması ve aracı olması gerekiyordu. Öte yandan diğer milletvekillerimizde sonuna kadar sana destek oluruz dediler. Ben bunları da inkâr edemem. Eski milletvekillerimizden Seyfi Terzibaşıoğlu ise hastanemizin ameliyathanesini yaptırdı. Seyfi Terzibaşıoğlu, 400 bin lirayı geçen bir para harcayarak, Menteşe Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesini yaptırdı.

Yine hastanemizin çevre düzenlemesi ile ilgili bir maliyet çıkarttık. Bu maliyette 250 bin lira civarındaydı. Ben Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş’ün makamına gittim ve çayını içtim. “Başkanım sende Muğlalısın bende Muğlalıyım. Bu işin ucundan sende biraz tut dedim.” ve hastanenin çevre düzenlemesini, sağ olsun Bahattin başkanımız bir sözümüz ile yaptı. Ayrıca Menteşe Devlet Hastanemizin yapımına gerek maddi gerek manevi destek veren tüm siyasilerimize, iş insanlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

ECZACILARA MÜJDE

Son günlerde eczacıların yaşadığı sorunlardan biri olan e-reçete konusunda açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü İskender Gencer; ““Eczacılar,  e-reçete konusunda haklı. Ancak ben eczacılara da müjdeyi veriyorum. En kısa zamanda e- reçete konusundaki sıkıntıları ortadan kalkacak. Eczacılarımız rahat olsunlar. Söz veriyorum.” Dedi.

İl Sağlık Müdürü İskender Gencer son olarak, koronavirüsle mücadele kapsamında belirlenen kurallara ve alınan önlemlere uyulması gerektiğini belirterek, koronavirüsle toplum olarak hep birlikte mücadele edilirse üstesinden gelineceğini vurguladı.
 

 

Bakmadan Geçme