'Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu' bölgemizin yatırım ortamına ışık tutuyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan '2019 Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu' bölgemizin ticari hayatına ilişkin bilgi ve istatistikleri analiz ederek yatırım ortamı hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

  • 1258
'Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu' bölgemizin yatırım ortamına ışık tutuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO tarafından toplanan bilgi ve istatistiklerin yer aldığı 190 sayfalık ‘Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’ bölge halkı ve yatırımcıların hizmetine sunuldu. Rapor, TÜİK verilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından alınan veriler harmanlanarak ilçe, il ve ülke bazında verileri karşılaştırma imkânı sağlıyor. FTSO üyelerinin iş hacminin de yer aldığı raporda, bölgemizin önemli istatistiki bilgilerinin yanı sıra kamu-özel sektör yatırımları için en doğru veriler bir arada sunuluyor. Fethiye ve Seydikemer’in sosyal ve ticari hayatını hakkında detaylı bilgiler veren rapor, iki ilçeye ait bilgileri ayrı başlıklar altında derleyerek ilçe bazında değerlendirme ve raporlama yapmaya imkân veriyor.
FTSO Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’nu tanıtan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, turizmden tarıma, sanayiden sağlık sektörüne uzanan zengin yelpazede, 13 ayrı meslek komitesi aracılığıyla, sektörlerin nabzını en iyi şekilde tutarak hizmet etmenin gayretinde içinde olduklarını söyledi. Raporun hazırlanmasına katkı sunan tüm kurumlara teşekkür eden Başkan Çıralı, raporun kamu ve özel sektör yatırımları başta olmak üzere, FTSO üyeleri ve tüm vatandaşlara faydalı olmasını diledi.
Başkan Çıralı, “Pandemi sonrası için yeni ve büyük hedeflerimiz olmalı”
Değerlendirmede raporda yer alan turizm sektörü istatistiklerine ayrı bir parantez açan Başkan Çıralı, “Sosyo-Ekonomik Rapor verilerinin de ortaya koyduğu gibi turizm sektörü, 2019 yılında son yılların zirvesini yaşayarak, 2016-2017 yıllarındaki zararı amorti etmişti. 2019 yılında Dalaman Havalimanı’na inen yabancı yolcu sayısı 2013 yılından sonra ilk defa 1 milyon 600 bin yolcu sınırını aştı. Yerli turist açısından da 2018 ve 2019 yıllarında Dalaman Havalimanı’na inen yolcu sayısı 800 bin sayısına ulaştı. Bu yıl koronavirüs pandemisiyle birlikte yeni rekor beklentileri karşılanmasa da, 2019 yılında ortaya konan veriler, pandemi sonrası dönem için bizlere yeni ve büyük hedefler koyuyor.” dedi.
Başkan Çıralı, “Bölgemizde ticaret ve sanayi faaliyetleri artıyor’
Ege İhracatçı Birlikleri’nden alınan verileri de değerlendiren Başkan Çıralı, “Veriler bölgemizin tarım ve sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve yapılan ihracat hacminin her yıl artarak geliştiğini gösteriyor. 2017 yılına oranla 2018 yılında yüzde 13 artış yakalayan ihracat, 2019 yılında 2018’e göre yüzde 35 üzeri artışla 46 milyon doları aştı. Bu oranlar bölgemizin sadece turizm bölgesi olmadığını, ticaret ve sanayi faaliyetlerinin her geçen yıl ağırlık kazandığını bir kez daha belgeliyor.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme