Fethiye, Ortaokullarda Muğla İkincisi

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya başkanlığında yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, idareciler ve öğretmenler katıldı.

  • 1020
Fethiye, Ortaokullarda Muğla İkincisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda, Fethiye okullarının Kazanım Değerlendirme Sınav sonuçları ayrıntılı şekilde değerlendirilip, ders ders sonuçlar üzerinde duruldu. Özellikle ortaokullarda Türkçe, Matematik ve İngilizce derslerindeki düşük olan ortalamaların yapılacak ilk öğretmenler kurulu toplantılarında tartışılıp; öğrencilerin eksiklerine göre bu derslere ağırlık verilmesi istendi. 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, hafta sonunda öğrencilere verilen kurs takviyelerinin daha dikkatli ve özenli yapılmasını isteyerek; bu yıl birinci dönemde Fethiye’nin Kazanım Değerlendirme Sınavlarında, Muğla’da 13 ilçe arasında 2. sırada olduğunu, 8. sınıflarda okuyan 2 bin 970 öğrenciden 2 bin 840 öğrencinin sınava girdiğini, not ortalamasının 257.30 olduğunu belirtip okul isimlerine göre sıralamanın okul müdürleri tarafından bilindiğini belirtti. Türkiye’nin olduğu gibi Muğla ve Fethiye’nin Eğitimde 2023 Vizyonuna göre öğrencileri yetiştirme hazırlığı yaptıklarını anlatan Kaya, gençlerin geleceğe hazırlanması ile ilgili olarak öğretmen, idare, veli işbirliği ile Milli Eğitimin temel amaçlarına uygun şekilde hazırlandığını ifade etti. Liselerde de Fethiye’nin Muğla’da başarılı olduğunu anlatan Faruk Kaya, rakamlarla yaptığı değerlendirmede başarı çıtasını düşürmeden arttırmaları gerektiğine vurgu yaptı. 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Bu toplantımızda Kazanım Değerlendirme Sınavlı sonuçlarını değerlendireceğiz. Eğitimde akademik, sosyal, kültürel ve sportif anlamda hedefimiz başarıya ulaşmaktır. Eğitim vizyonu kapsamında gençlerimizin nasıl yetiştirileceği ve amaçlarımız kapsamında; Bakanlığımız politikaları kapsamında yaptığımız çalışmaları hep birlikte değerlendireceğiz. Akademik ve sınav boyutu, öğrenci yetiştirmede uyguladığımız çalışmalardan sadece birtanesi…Bunun yanında öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında eğitimin bugüne değil de yarına insan yetiştiren bir mantıkla hareket ediyoruz” dedi. 
 

Fethiye, Ortaokullarda Muğla İkincisi
Fethiye, Ortaokullarda Muğla İkincisi
Fethiye, Ortaokullarda Muğla İkincisi
Fethiye, Ortaokullarda Muğla İkincisi
Fethiye, Ortaokullarda Muğla İkincisi

Bakmadan Geçme