FETHİYE'NİN KADIN EFELERİ VAR

Fethiye Tabiat Kadınları Yürüyüş Grubu bünyesinde Grup lideri Mihriban Arslan öncülüğünde Folklor Öğretmeni Nazan Sarıbaşoğlu eğitmenliğinde kurulan dağların sultanları halk oyunları ekibi Fethiye'nin İlk Kadın Efeler Grubu olarak dikkat çekiyor.

  • 3190
FETHİYE'NİN KADIN EFELERİ VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Tabiat Kadınları Yürüyüş Grubu bünyesinde Grup lideri Mihriban Arslan öncülüğünde Folklor Öğretmeni Nazan Sarıbaşoğlu eğitmenliğinde  kurulan dağların sultanları halk oyunları ekibi Fethiye'nin İlk Kadın Efeler Grubu olarak dikkat çekiyor. Haftanın belirli günleri zeybek oyunları ile Fethiye yöresi oyunlarını öğrenmeye başlayan grup üyeleri, festivallerde ve çeşitli şenliklerde sahne almak istiyor.

Fethiye Tabiat Kadınları Yürüyüş Grubu bu kez dağların sultanları halk oyunları ekibi kurdu. Yürüyüş grubu olarak ayda birkaç kez Fethiye ve çevresinde doğa yürüyüşleri yapan tabiat kadınları yürüyüş grubu, şimdi de halk oyunları ekibi olarak çeşitli gösterilerde yer almayı hedefliyor. Grup lideri Mihriban Arslan, ''Kadın Efeler grubumuzun çalışmaları 4-5 aydır devam etmektedir. Amacımız en başta kadınlarımız adına güzel şeyler yapmak. Ayrıca Fethiye'mizin kültürel rengine renk katıp kültürel etkinliklerde ve festivallerde yer almaktır. Şu anda Harmandalı ve Kerimoğlu zeynek oyunlarıyla başladığımız bu etkinliğimizi ilerleyen zamanlarda ise yeni oyunlarla devam ettirip, profesyonelce düşünmek istiyoruz. Yürüyüş grubumuzun bünyesindeki her yaştan ve  çevreden hanımlardan oluşan Kadın Efeler Grubumuzun Fethiye'de ve yörede bir ilk olup, festivaller ve şenliklerde yer alıp, renk katmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme