FETHİYE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

11. Uluslararası Fethiye Kültür-Sanat Festivali başladı. 25 Mayıs'ta Karnaval Yürüyüşü ile sona erecek olan 11. Uluslararası Fethiye Festivalinde bir ay boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

  • 3332
FETHİYE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Fethiye Rotary Kulübünün öncülüğünde Muğla Büyük Şehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Otelciler Birliğinin (Fetob) destekleriyle gerçekleştirilen 11. Uluslararası Fethiye Festivali; Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür ve Sanat merkezinde düzenlenen açılış programı ile başladı. Resim sergisi ile açılışı ile başlayan festival, programı kapsamında düzenlenen “Yunus Nadi” röportaj yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de törenle verildi. Fethiye F grubu ressamları ile İskoçya’dan gelen Ressam Erraid Gaskell’in eserlerinin sergilendiği serginin açılış kurdelesi; FTSO başkanı Osman Çıralı, CHP Fethiye İlçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, ve Festival komite başkanı Mustafa Şıkman tarafından kesildi Festival etkinliklerinin ilk gününe Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve Fetav Müdürü Dilek Dinçer’de katıldı.

11. Uluslararası Fethiye Festivalinin birinci haftasında görsel sanatlar dalında etkinlikler düzenlenecek. 2. Haftası ise “Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” temalı kitap fuarı ve yerel ürünler fuarı açılacak. Festivalin 3. Son Haftası ise Müzik etkinlikleri ve konserlerle geçecek. Bu hafta İskoçyalı gaydacılar, İran ve İngiltere’den gelen yerel sanatçılar, Antalya devlet opera ve bale topluluğu ile Muğla Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından konserler ve müzik dinletileri sunulacak.  Ayrıca bu hafta Fethiye’deki okulların müzik grupları da sahne alıp konserler verecek. Festival 25 Mayıs’ta Karnaval Yürüyüşü ve Beşkaza meydanında düzenlenecek olan dans ve müzik gösterileri ile sona erecek.

“YUNUS NADİ” ÖDÜLLERİ SUNULDU”

Fethiyeli olan Cumhuriyet gazetesi kurucusu ve Siyasetçi Yunus Nadi Abalıoğlu’nun anısına geleneksel olarak her yıl yapılan “Yunus Nadi” röportaj yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Birincilik ödülünü Muğla Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necati Gümüş “Sokakta pati İzi” röportajı ve haberi ile Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Gül Özcan ile Zeynep Begüm Dalgıç ve rehber öğretmen Gözde Gençay Sarp’a, ikincilik ödülünü festival komitesi yönetiminden Mehmet Yılmaz “İçinde Geleceğin Sırrı Tohum” röportajı ve haberi ile Şehit Sümer Deniz Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Nur Yöntem ile Zeynep Zülal Keskin ve rehber öğretmen Umut Çağdaş Kılıç’a, üçüncülük ödülünü de festival komitesi başkanı Mustafa Şıkman “Camdan Kentler, Camdan Hayatlar” röportajı ve haberi ile Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencisi Sevilay Bostancı ile Mert Yeşiltepe ve rehber öğretmen Nurdan Türkbay’a alkışlar arasında sundu.

Bakmadan Geçme