FETHİYE KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA GÜL BAHAR KAYHAN SEÇİLDİ

Fethiye Kent Konseyi olağan seçimli genel kuruluna yoğun ilgi oldu.Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda yapılan Kent konseyi olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için 6 aday yarıştı.Fethiye'nin Kent Konseyi Başkanlığına Fethiye Ali Sıtkı Koçman Meslek Yüksek okulu Öğretim Görevlisi Gülbahar Edik Kayhan 85 oy ile seçildi.

  • 3059
FETHİYE KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA GÜL BAHAR KAYHAN SEÇİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kent Konseyi olağan seçimli genel kurulunda büyük bir yarış gerçekleşti. Kanun gereği toplanması gereken ve Fethiye’nin sorunlarının tartışılıp öne çıkarıldığı Kent Konseyi yeni başkanı Gülbahar Edik Kayhan oldu.  Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yanı sıra siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanlarının katıldığı genel kurulda başkanlığa Gazeteci-Yazar Işık Taban,Fethiye Ali Sıtkı Koçman Meslek Yüksek okulu Öğretim Görevlisi  Gülbahar Edik Kayhan, ADD Geçen Dönem Başkanı Haydar Murat Topçu, Ressam ve Şair Mine Sarmış, Avcılar Derneği Başkanı Ali Yörük ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz aday oldular. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylendiği Genel kurul da konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kent Konseyinin kanun gereği görevlerini hatırlattı.
''PARTİLER ÜSTÜ KURUM''

Kaymakam Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Kent Konseyinin toplanması için gösterdiği çabayı anlatıp teşekkür etti. Şahiner ‘’Kent Konseyi Partiler üstü bir durumdur. Fethiye’nin sorunlarının konuşulacağı, çözüm önerilerinin alınacağı platformdur. Asla siyasi bir yönü yoktur, sorunlar konuşulacak, tartışılacak ve çözüm önerileri gündeme taşınacaktır. Fethiye’de bugüne kadar trafik,körfez kirliliği, yat çekek yeri gibi pek çok sorunu biliniyor. Fethiye Körfezinde son günlerde görülen yeşil renk değişikliğin de kesinlikle mikrobik bir durum yoktur bu konuda sağlık müdürlüğü numune alıp incelemelerde bulundu’’ ifadelerini kullandı.
 

''FETHİYE'NİN GELECEĞİNE YÖN VERİLECEK''
Fethiye Belediye başkanı Alim Karaca da, Fethiye Belediye Kent Konseyi başkanlığı görevini yapan Mustafa Şıkman ve yönetim Kuruluna teşekkür etti. Karaca ‘’Tüm akil insanlar burada, kent konseyinin çalışmalarının aktif olmasını istiyoruz. Sayın Kaymakamımız ile birlikte güzel işler yapıyoruz. Kent Konseyi ile de birlikte de Fethiye’nin geleceğine yön vereceğiz. Hep birlikte aktif bir Kent Konseyi çalışmaları bekliyoruz. Şimdiden tüm adaylara başarılar diliyorum’’ dedi.

DİVAN KURULU OLUŞTURULDU

Fethiye Kent Konseyi olağan seçimli genel kurulunda divan kurulu başkanlığına FTSO Başkanı Osman Çıralı, yardımcılıklarını ise Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz ile Pınar Döğerli Kafaoğlu getirildiler. Daha sonra Fethiye Kent Konseyi Başkanlık seçimine geçildi. Gazeteci-Yazar Işık Taban, Fethiye Ali Sıtkı Koçman Meslek Yüksek okulu Öğretim Görevlisi  Gülbahar Edik Kayhan , ADD Geçen Dönem Başkanı Haydar Murat Topçu,Ressam ve Şair Mine Sarmış ,Avcılar Derneği Başkanı Ali Yörük ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz adaylıklarını açıkladılar.Adaylar 5 şer dakika konuşma yaparak kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattılar.  Yapılan seçimde Gülbahar Edik Kayhan Fethiye Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. 85 oy alan Gülbahar Edik Kayhan'ın ardından Işık Taban 17, Ali Yörük 16, Haydar Murat Topçu 11, Tuğrul Yılmaz 6 ve Mine Sarmış ise 2 oy aldılar. Ayrıca Selçuk Arda'ya 1 oy verilirken, 8 oy da geçersiz çıktı.
ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

 

 

Bakmadan Geçme