FETHİYE İŞLETME FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Fethiye İşletme Fakültesindeki mezun olan toplam 187 öğrenci diplomalarını alıp kep atarak mezuniyet heyecanı yaşadı.

  • 6375
FETHİYE İŞLETME FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi 2018- 2019 mezunları için tören düzenlendi. 2012 yılında kurulan ve 2014 yılından itibaren işletme, turizm işletmeciliği ve ekonomi finans bölümleri olarak öğrenci almaya başlayan Fethiye İşletme Fakültesi 2. kez mezuniyet sevinci yaşadı. İşletme Fakültesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Üniversite Dekanı Erdoğan Gavcar, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, daire amirleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.


Fakülte dönem 1.'si Harun Çakır yaş kütüğe ismini çakarken, işletme fakültesi dekanı Erdoğan Gavcar da bu sevince ortak oldu. Daha sonra fakülte ve bölümlerde dereceye girenlere başarı belgeleri ile diplomaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Üniversite Dekanı Erdoğan Gavcar, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından sunuldu. Bu arada fakültenin fiziki durumuna katkıda bulunan kurum ve iş adamlarına da teşekkür plaketleritakdim edildi. İşletme fakültesinden mezun olan 187 öğrencinin diplomaları bölümlerindeki öğretim görevlileri tarafından teker teker sunulurken, aileleri öğrencilerinin fotoğraflarını çekmek için yarıştılar. Öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı ve sevinçten duygusal görüntülerin oluştuğu törende, sık sık büyük alkışlar gerçekleştirildi. İşletme fakültesidönem 1.'si Harun Çakır, yaptığı konuşmada; Fethiye İşletme fakültesindeki 4 yılı hiç unutmayacağını söyledi. Çakır; ''Aldığım eğitimle kendime koyduğum hedefe ulaşıp, en iyi işi en iyi katma değer yapan işe dönüştürmek istiyorum. Bunun için eğitim gördüm. Eskimiş çizgiler, bize hiç yakışmaz. Hedefimizi gençler olarak hep yükselteceğiz'' ifadelerini kullandı.


İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar da fakültenin 2. mezunlarını vermekte olduğunu, bu yıl 187 öğrenci daha mezun ettiklerini ifade ederek; ''2 bölüm olarak başladığımız fakültemizde 4 bölümde öğretim devam ediyor. Bin 600 öğrencimiz bulunuyor. Yüksek Lisans eğitimi de vermekteyiz. 2019 yılı içinde fakültenin fiziki durumlarını iyileştirmek için çaba sarf ettik'' dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur da ''Muğla'nın en özel fakültelerinden biri olan İşletme Fakültemizden öğrencilerimizi mezun ederek, topluma kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin bundan sonraki yaşamlarında ve iş hayatında başarılar diliyoruz'' dedi.


Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de 160 bin nüfusu bulunan Fethiye'de 29 bin ilk ve orta dereceli öğrenci, 4 bin 200 üniversite öğrencisi bulunduğunu belirtip, ''Öğrencilerimizden kaynaklanan bir olumsuzluk yaşamadık. Ev ve yurt bulmakta yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Yurt ihtiyaçlarını karşılamak için sayın Cumhurbaşkanımıza talepte bulunmuştuk ve konu ile yakından ilgileniyor. Ayrıca 30 bine yakın toplanan imza ile Fethiye'de Fethiye Üniversitesi, Beşkaza kampüsü kurulması için çabamız da var. Bu konuda önemli bir mesafe de alınmıştır. Mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum'' diye konuştu.
İşletme Fakültesinden mezun olan öğrencilerin sevinci, görülmeye değerdi. Öğrenciler, ''Fakültemizi özleyeceğiz'' derlerken; hemen iş bulup, iş hayatımıza atılmak istiyoruz'' ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme