FETHİYE HALKI TAŞ OCAĞININ GENİŞLETİLMESİNE ŞÖLENLE 'HAYIR' DEDİ

Muğla'nın doğal zenginlikleri, dört mevsim turizmi ve tarım ihracatı ile ünlü Fethiye'de bir taş ocağının büyütülmesi işlemine çevreciler karşı çıkıyor. Yapılması planlanan ve bölgede ciddi bir ekolojik tahribat yaratacağı iddia edilen taş ocağı için ÇED sürecinin bir aşaması olan Halkın Katılımı toplantısı Fethiye'nin Koruköy Mahallesinde yapıldı. Toplantıya, Dağ Taş Aş Bizim platformuyla sesini duyurmaya çalışan yöre sakinleri de katılıp görüşlerini olumsuz olarak sundular.

  • 1675
FETHİYE HALKI TAŞ OCAĞININ GENİŞLETİLMESİNE ŞÖLENLE 'HAYIR' DEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Denizli yönündeki 500 metre rakımda bulunan Yeşilüzümlü, İncirköy, Koruköy, Nif, Kızılbel gibi yerleşim merkezlerinin etrafında inci gibi dizildiği, çevresi çam ormanları ve zeytinlikler ile kaplı ovanın taş ocağı tehdidiyle karşı karşıya kalmaması için mevcut taş ocağının büyütülmesi işlemine yöredeki yerleşik yabancılar ile vatandaşlar karşı çıkıyor. Koruköy Deve yanı mevkiine yapılmak istenen taş ocağı büyütülmesi ÇED raporu ile ilgili halkın görüş alışverişinin istendiği toplantıya vatandaşlar 'maske' takarak katıldılar. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen yetkililerin bilgi alışverişinde bulunduğu toplantıya çevre mahalle muhtarları, STK başkan ve üyeleri ile yöredeki yerleşik yabancılar katıldı. Vatandaşlar bölgede genişletilmesi planlanan taş ocağı için ÇED sürecinin bir aşaması olan halkın katılımı toplantısı adeta bir şölene dönüştürüldü. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Koruköyü Mahalle Muhtarı Nurettin Göztepe ile birlikte çevre mahalle muhtarları Erkan Arıcan, Ferhat Gavcar, Sezgin Çolak, Ferhat Uysal, Adem Deveci, taş ocağının genişletilmesini istemediklerini söylediler. Yörede zeytin üretiminin yaygın olduğu, yapılacak taş ocağı büyütmesinin 300 metre civarında olduğunu kaydeden vatandaşlar, ayrıca Muğla arısı ıslah projesinin uygulandığı yörede arıcılığın olumsuz etkileneceğini söylediler.

KARŞI ÇIKIYORLAR

 

Devam eden Beldibi mevkiindeki taş ocağı davası da aynı derecede önem taşıyor. Dağ Taş Aş Bizim Platformu adı altında toplanan yöre halkı yörenin tabiat değerlerinin korunması için birlik beraberlik içinde olacaklarını söylediler. Koruköy Mahallesi Kültür tesislerinde yapılan ÇED Değerlendirme toplantısı ardından kısa bir açıklamada bulunan mahalle muhtarı Nurettin Göztepe, ''Bizler zeytincilik ve arıcılıkla uğraşıyoruz. Gördüğünüz gibi taş ocağı alanının genişletilmesi çalışmalarını halkımız istemiyor'' ifadelerini kullandı.

 

 

Bakmadan Geçme