Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden Türkiye birinciliği

Sakarya ev sahipliğinde, 12-20 Haziran tarihlerinde düzenlenen Adapazarı'nın Kurtuluşunun 100. Yılı Eskrim Türkiye Şampiyonası dokuz gün süren heyecan dolu mücadelenin ardından son buldu. Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden U-12 Kızlar Flöre kategorisinde Selin Yağar üçüncü olurken, Melek Pamuk beşinci oldu. U-12 Erkekler Flöre klasmanında ise Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden Melik Ata Boz birincilik kürsüsüne çıkarken Demir Eşençayı da üçüncülüğü elde etti.

  • 2312
Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden Türkiye birinciliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Spor Salonu’nda; epe, flöre ve kılıç branşlarında, 10, 12 ve 14 yaş altı 822 sporcunun kürsü mücadelesi verdiği organizasyonda; hem bireysel hem de takım müsabakalarında dereceye giren sporcular madalya, kupa ve başarı sertifikaları ile ödüllendirildi. Fethiye Eskrim Spor Kulübü’nden U-12 Kızlar Flöre kategorisinde Selin Yağar üçüncü olurken, Melek Pamuk beşinci oldu. U-12 Erkekler Flöre klasmanında ise Fethiye Eskrim Spor Kulübü’nden Melik Ata Boz birincilik kürsüsüne çıkarken; Demir Eşençayı da üçüncülüğü elde etti. U-10 Kızlar Flöre kategorisinde Fethiye Eskrim Spor Kulübü sporcusu Elifnaz Soysal ikinci olmayı başardı. Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF), Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen şampiyona, Türkiye'nin 26 ilinden bine yakın eskrimciyi pistlerde buluşturdu. Kovid-19 tedbirlerine uygun şekilde, bireysel ve takım müsabakaları olmak üzere toplam 24 kategoride gerçekleştirilen karşılaşmalarda “Adıyaman, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Batman, Burdur, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Sivas,  Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak”  illerinden eskrimciler madalya için ter döktü.
 Şampiyonada dereceye giren sporcular madalya, kupa ve başarı sertifikalarını; Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları Fatih Çelikel ve Yusuf Özden, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdür V. Nuri Alkan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor İşleri Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç, Sakarya Gençlik ve Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Adapazarı GSİM İlçe Md. V. Nurcan Tabakoğlu, Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ömer Bektaş, Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın, İyi Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, TEF Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, TEF Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber, TEF Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Baydil, TEF Teknik Kurul ve Olimpiyat Koordinatörü Recep Koç, TEF Genel Sekreteri Yılmaz Portakal, Eskrim Sakarya İl Temsilcisi Tekin Aydemir, Müsabaka Gözlemcileri Mert Uzunay, Muhammed Anasız ve Adnan Özsanat'ın elinden aldı. 
TEF Genel Sekreteri Yılmaz Portakal, şampiyona açılış seremonisine katılan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nuri Alkan, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel'e; TEF Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber ise madalya seremonisine katılan Adapazarı GSİM İlçe Müdür  Vekili Nurcan Tabakoğlu ve Sakarya Gençlik ve Spor Şube Müdürü Özgür Aygün'e; Türk eskrimine vermiş olduğu katkılar dolayısıyla teşekkür plaketi takdim etti.
 

Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden Türkiye birinciliği
Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden Türkiye birinciliği
Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden Türkiye birinciliği
Fethiye Eskrim Spor Kulübü'nden Türkiye birinciliği

Bakmadan Geçme