FETHİYE'DEN TÜRK BİRLİĞİ MESAJI VERİLDİ

Fethiye'de düzenlenen 'Türk Birliği nedir, Türk Birliği neden kurulmalıdır' konulu panelde Çin'in Doğu Türkistan'da halka yaptığı zulümler anlatıldı.

  • 1248
FETHİYE'DEN TÜRK BİRLİĞİ MESAJI VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de düzenlenen Türk Birliği konulu panele ilgi az oldu. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi amfi salonunda düzenlenen panele, konuşmacı olarak Dünya Türk Birliği Merkezi Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, Azerbaycan Halklar Dostluğu Birliği Genel Başkanı Lale Hesenova, sanat tarihi uzmanı Gürcan Korkmaz, Doğu Türkistan'ın sürgündeki yönetiminden Milletvekili Abdullah Akyol, Doğu Türkistan Sürgünde hükümeti Medya propaganda devlet bakanı Erkin Sabit, Dünya Türk Birliği Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Mine Sarmış katıldılar. Dünya Türk Birliği Merkezi Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, Türk birliğinin niçin gerekli olduğunu anlatırken, ''Bir Türk dünyaya bedeldir. Bugün burada az sayıda olsak bile Türk birliği kıvılcımı için yeter'' dedi.

Sanat tarihi uzmanı Gürcan Korkmaz ise ''Ne mutlu Türk'üm'' diyerek başladığı konuşmasında, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra Türk Birliği ile ilgili sözlerini hiç bir yorum katmadan okudu.
Dünya Türkistanlar Derneği Genel Başkanı ve Doğu Türkistan sürgün hükümeti Milletvekili Abdullah Akyol da Çin'in Doğu Türkistan'a uyguladığı zulümleri anlattı. Akyol, Türkistanlı gençlerin öldürülüp organlarını helal organ diye Arap dünyasının hasta vatandaşlarına satıldığını, Türkistanlı her ailenin içerisine birer Çinli asker yerleştirildiğini ve Türkistanlıların öz benliğini yaşayamadığını, binlerce Türkistanlı'nın uydurma sebeplerle tutuklanıp cezaevlerine doldurulduğunu belirtti.
''Türk Birliği şart'' diyen Abdullah Akyol, Atatürk'ün Türk Birliği için önderlik yaptığını belirterek; ''Onun sözlerinden ayrılmamamız gerekir'' diye konuştu.
Dünya Türk Birliği Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Mine Sarmış da Türklük ile ilgili duygusal şiirlerini davetliler ile paylaştı.

Doğu Türkistan Sürgünde hükümeti Medya propaganda devlet bakanı Erkin Sabit ise Doğu Türkistan'da yaşanan baskıcı Çin rejimini anlattı. Erkin Sabit, ''Türk Birliği kurulmaması için yapılan çalışmalar emperyalizmin bir oyunudur'' şeklinde konuştu.
Azerbaycan Halklar Dostluğu Birliği Genel Başkanı Lale Hesenova ise ''Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Türk Birliğini sağlayabileceği tek devlettir. Azerbaycan halkı Türkiye Cumhuriyetinin arkasındadır. Halklarımız kardeştir. Tüm dünya Türkleri ulus birliğimizi mutlaka kuracaktır'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme