Fethiye'deki Villalar Doluyor

Koronavirüs salgını, Fethiye'deki villa ve apartlara ilgiyi arttırdı. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerin kalabalık ortamından ve pandemiden güneye kaçıp bu süreci Fethiye'de geçirmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Muğla'ya giriş çıkış yasağının da kalkmasıyla birlikte Fethiye'deki tatil siteleri ve villalar dolmaya başladı. Site sakinleri, 'Çok huzurlu ve sağlıklı bir pandemi süreci geçiriyoruz. İyi ki Fethiye'deyiz' ifadelerini kullandılar.

  • 7151
Fethiye'deki Villalar Doluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’deki site, villa ve apartlar Muğla’ya giriş çıkışların kaldırılmasıyla birlikte dolmaya başladı. Covid-19 tedbirleri devam ederken pandemi öncesi gelip yerleşen aileler, Fethiye’de sağlıklı bir süreç geçirdiklerini söylediler. Sitelerinde bahçe işleriyle uğraşan ve site içerisinde gezip dolaşabilen vatandaşlar Pandemi sürecini hissetmediklerini ifade ettiler.

İSTANBUL’DA ZORLANIRDIM

İstanbul’dan Pandemi başlangıcında gelen Villa sakini Ev Hanımı Merve Aksoy “Biz iki aydır buradayız. Bu evi bir seneliğine kiraladık. İyi ki tutmuşuz. Biz geldiğimizde Pandemi bu kadar yaygın değildi. İstanbul’daki akrabalarım çok şikayetçiler ama biz mutluyuz. En azından bir yeşilliğin içindeyiz. Komşularımızla sosyal mesafemizi koruyarak sohbet edip site içinde dolaşabiliyoruz. Fethiye’ye Kasım ayından beri arada bir gelip gidiyoruz. Kızım yaş sınırına takılı kaldığı için evde duruyor. İstanbul’da olsaydım çocuk olduğu için dört duvar arasında zorlanırdım. İstanbul’daki akraba ve arkadaşlarım sıkılmış durumdalar, patlamak üzereler. Salgının bir an önce bitmesini diliyorum. Bu kadar dayandık, umarım sonu güzel olur. Sosyal mesafeyi koruyarak, esnetmeleri çok zorlamadan tedbirlere uyarak geldik bu günlere. Sonu güzel olsun. Ben dönmeyi düşünmüyorum. Buraya yerleşmeyi düşünüyorum. Kızım ortaokula başlayacak. Okula burada yazdıracağım. Fethiye’de bir kafe açmayı düşünüyorum. Komşular güzel, site güzel burada çok huzurluyuz” diye konuştu.

ESKİ FENERBAHÇELİ METİN, KENDİNİ BAHÇE İŞLERİNE VERDİ

Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Metin Şencan da eşi Şükran Şencan ile kaldıkları sitede gününü bahçe işleriyle geçirerek pandemiden korunuyor. 83 yaşındaki Metin Şencan “1955 senesinde 5 sene Fenerbahçe’de Lefter’lerle, Can Bartu’larla futbol oynadım. Para yok, sigorta yok. Almanya’da tesadüf postaneye gittim. Postanenin takımı vardı, o takımda futbol oynadım. Gol attığım zaman 100 Mark veriyorlardı.  Sonra Almanya’ya gittim. 3 tane çocuğum var ikisi doktor. Buradan benim hanım iki tane ev aldı. Fethiye çok güzel. 60 sene Almanya’da kaldım, hala daha oradayım. Pandemiyi Fethiye’de geçirmekten çok mutluyuz” diyerek “Bir ihtimal daha var” adlı şarkıyı söyledi.   

İYİ Kİ FETHİYE’DEYİZ

78 yaşındaki Şükriye Şencan ise “20 senedir bu sitedeyiz. Aldıktan 6 sene sonra gördüm burayı ve çok hoşuma gitti. Pandemiyi burada site içinde arada bir gezerek geçiriyoruz. Bizim zorumuz olmuyor çok şükür. Eşimin canı sıkıldığı için Aralık’ta Almanya’dan geldik. O zaman pandemi burada yoktu. Yine geri dönecektik, dönemedik. Uçaklar, yollar kapandı. Burada mutluyuz ama sadece çocuklarımızı, torunlarımızı özlüyoruz. Onlarla da görüntülü telefonla görüşüyoruz” dedi.

KORONAYI HİSSETMEDİK

10 yıldır Fethiye’de yaşayan Gümüşhaneli Fatma Koç “Pandemi günlerinin öteki günlerden hiç farkı yok. Biz zaten çok fazla dışarı çıkan insanlar değiliz. İki üç komşumuz var, onlar da dışarı çıkmıyor. Onlarla muhabbet ediyoruz. Kızım İstanbul’dan geldi. Çocuklarla günlerimiz normal güzel geçiyor, korona günü diye biz çok hissetmedik. Yazlık olarak almıştık ama kışlık olarak kullanıyoruz. 10 yıldır temelli buradayız” şeklinde konuştu.

HİÇ VAKA ÇIKMADI

Koç’un komşusu Fethiyeli Didem İzmirli de “ Korona günleri çocuklarla biraz zor geçiyor. Evdeyiz sürekli. Büyük kızım da evde, o da 15 yaşında. Evden eğitim görüyor. Bu bölgede hiç vaka çıkmadı, inşallah da olmaz” diye konuştu.

Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor
Fethiye'deki Villalar Doluyor

Bakmadan Geçme