FETHİYE'DE POLİSTEN ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ KORUMA UYGULAMASI

Fethiye'de kent merkezindeki kafe ve internet salonlarında vakit geçiren öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla polis geniş çaplı uygulama yaptı

  • 1283
FETHİYE'DE POLİSTEN ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ KORUMA UYGULAMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Muğla'nın Fethiye İlçesinde okulların kapanmasına kısa süre kala derslere girmeyip kent merkezindeki kafe ve internet salonlarında vakit geçiren öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla polis geniş çaplı uygulama yaptı. Polis ekiplerinin 30'a yakın işyerine düzenlediği ani baskınlarda 150'yi aşkın GBT sorgulaması yaparken, öğrenciler de okullarına gönderildi.
Fethiye'de İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Büro, Narkotik, KOM, Tem Güvenlik, Asayiş Büro amirliklerine bağlı polis ekipleri çocuk ve gençleri korumaya yönelik olarak okul çevreleri ve kent merkezindeki pek çok işyerine yönelik olarak polis uygulaması gerçekleştirdi. Okulların kapanmasına kısa süre kala okul çevrelerinin yanı sıra internet cafe, çay bahçeleri, nargile salonları ve pek çok kafeye ani baskın düzenlendi. Okul saatlerinde yapılan bu baskınlarda pek çok öğrenci internet cafe ve çay bahçelerinde polisin GBT sorgulamasına takıldı. İşyerlerinin evrak incelemesinin de yapıldığı bu uygulamalarda 30'a yakın işyerinde 150'yi aşkın çocuk ve gencin GBT sorgulamaları gerçekleştirildi. Özellikle öğrenciler ders saatleri olması nedeniyle okullarına gönderilirken, işyeri sahipleri de uyarıldı. Yetkililer polis uygulamasının çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik olarak yapıldığını, 30'a yakın işyerinde 150'yi aşkın gencin GBT sorgulamasının gerçekleştirildiğini ifade ettiler. İşyeri sahipleri, uygulamanın çok yararlı olduğunu, sık sık yapılması gerektiğini ifade ederek, ''Bizler sorumluluğumuzu biliyoruz. Çocuk ve gençlerin korunması konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırız'' ifadelerini kullandılar.
ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Bakmadan Geçme