Fethiye'de Otelciler Birliği Krizi Görüştü

Covid-19 normalleşme süreciyle birlikte pek çok sektör tedbirli şekilde işletmelerini açarken hotel, motel ve turistlik tesisler yabancı ülkelerin seyahat iznine göre planlama yapıyor.

  • 3117
Fethiye'de Otelciler Birliği Krizi Görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim kurulu bir araya gelerek ilçedeki otellerin hangi tedbirleri nasıl alarak ne zaman açabileceği üzerinde tartışıp değerlendirmede bulundular. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal yönetiminde birlik binasında yapılan toplantıya yönetim kurulu üyelerinin tamamı katıldı. FETOB Başkanı Bülent Uysal; “Temmuz ayında tesislerini açmayı planlayan otelcilerin ana pazarı yerli pazar… Yerli misafirlerimizi Fethiye’de ağırlamayı ön görüyoruz. Açılışını yapan ve yapmayı planlayan tesisler var” dedi.
Fethiye Otelciler Birliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, ikinci başkan Ercan Torunoğulları, yönetim kurulu üyeleri Yasin Özdemir, Barkın Bağcı, Tolga Doğan, geçmiş dönem FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi Ramazan Gümüşhan katılırken toplantıda Covid-19, normalleşme sürecinde çıkan yönetmelikler tek tek okunup tartışılıp değerlendirildi. 
 “EN ERKEN UÇUŞ TARİHİ 1 TEMMUZ”
FETOB Başkanı Bülent Uysal, “3 aylık aradan sonra yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Kovid-19 sürecinde önceki toplantılarımızı internet üzerinden gerçekleştirdik. Şu anda bir belirsizlik var. Otellerimiz açmayı planlıyor. Bu yönde çıkan genelgeler ve işleyişleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu bağlamda yönetim kurulumuz ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı öncesinde İngiltere’deki belli başlı tur operatörleri ile görüştük. En erken uçuş tarihi 1 Temmuz görünüyor. İngiltere henüz yurtdışı uçuşlarını açmadı. Resmi olarak 15 Temmuz tarihinde İngiltere ile uçuşların başlamasını bekliyoruz. Salgının seyrine göre bu değişebilir” dedi. 
“CİDDİ YERLİ TURİST BEKLİYORUZ”
Uysal; “İkinci yurtdışı pazarımız olan Rusya en çok vakanın görüldüğü ülke durumunda. Kendi ülke başbakanları 1 Eylül’de yurtdışına paket satışlarını başlatacakları yönünde bir açıklama yaptı. Temmuz ayında tesislerini açmayı planlayan otelcilerin ana pazarı yerli pazar… Yerli misafirlerimizi Fethiye’de ağırlamayı ön görüyoruz. Açılışını yapan ve yapmayı planlayan tesisler var. Fethiye olarak en büyük potansiyelimiz yerli turist olacak. Fethiye, Ölüdeniz ile birlikte Türkiye’nin en çok yerli turist ağırlayan bölgesi. Bu konuda iddialıyız. Salgın daha fazla ilerlemezse ve sayılar bu şekilde düşmeye devam ederse Temmuz ayından itibaren çok ciddi yerli turist ağırlayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“TESİSLER TEMMUZDA AÇMAYI PLANLIYOR”
“Geçtiğimiz yıllarda trafik kilitlendi. Fethiye ve Ölüdeniz’de adım atacak yer kalmadı” diyen Uysal şunları söyledi; “Bu bağlamda yerel turizmde en şanslı yer Fethiye’dir. Alınacak önlemlerle ilgili bakanlığın açıkladığı bir genelge var. Burada uyulması gereken kurallar ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Gelen misafirin ateşi ölçülecek ve kayıt altına alınacak. Ateşi yüksek olanlar varsa yetkililere haber verip, hastaneye kaldırılmasını sağlayacağız. Salgını hiçbir sigorta karşılamaz. Tesislerimizin çoğu Temmuz’da açmayı planlıyor. Bunun da sebebi geçtiğimiz yıllarda Fethiye’ye büyük bir ilginin olması. İngiltere ve Rusya’da vaka sayılarının azalması ile bu misafirlerimizi de ilçemizde ağırlamak istiyoruz. 1 Temmuz’dan sonra Fethiye’de bir yoğunluğun yaşanacağını düşünüyoruz.”
 

Fethiye'de Otelciler Birliği Krizi Görüştü
Fethiye'de Otelciler Birliği Krizi Görüştü
Fethiye'de Otelciler Birliği Krizi Görüştü
Fethiye'de Otelciler Birliği Krizi Görüştü

Bakmadan Geçme