FETHİYE'DE ORYANTİRİNG'DE ÖDÜL GÜNÜ

Fethiye, ilk kez Oryantiring Bölge yarışmasına ev sahipliği yaptı. 14 yaş altı okullar arası oryantiring bölge yarışması oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti.

  • 2280
FETHİYE'DE ORYANTİRİNG'DE ÖDÜL GÜNÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye, ilk kez Oryantiring Bölge yarışmasına ev sahipliği yaptı. 14 yaş altı okullar arası oryantiring bölge yarışması oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle sunulurken, ödül verenler arasında Fethiyeli olan Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz'ün annesi Fatma Manav ile ablası Hanife Orhan da yer aldı. Ödülleri Balıkesir, Bursa ve Manisalı sporcular topladı.

Fethiye'de Özel Eğitim Uygulama okulu bahçesinde başlayan Uğur Mumcu Parkından Fethiye İskelesine kadar alanın trafiğe kapatılarak gerçekleştirilen yarışmada öğrenci sporcular kıyasıya mücadele etti. Yaklaşık 5 saat süren yarışma sırasında sporcuların mücadele hırsı büyük dikkat çekti. Vatandaşların da ilgi ile izlediği yarışma daha çok deniz kıyısı ve ilçenin birbirinden güzel mekanlarında gerçekleşti. Fethiye'de ilk kez yapılan yarışmaya 23 ilden 38 okul, 203 sporcu ile katıldı. Oryantiring yıldızlar, kız ve erkek şampiyonluğu Fethiye'de ilk kez yapılırken; Fethiye'nin daha büyük yarışmalara ev sahipliği yapabileceği bildirildi. Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yarışmada yıldız kızlarda Balıkesir Merkez Zağnospaşa Ortaokulundan Buse Açıl 1., Balıkesir Kuvayı Milliye Ortaokulundan Sude Şen 2., Balıkesir Merkez Zağnospaşa Ortaokulundan Su Edanur Duman 3., Bursa Osmangazi Ortaokulundan Sude Alpay 4., aynı okuldan Ayşen Saçlı da 5. oldu. Yarışmada yıldız erkeklerde Balıkesir Merkez Zağnospaşa Ortaokulundan Halil Özdemir 1., aynı okuldan Hüseyin Şahan 2., Umut Ergün 3., Bursa Atatürk Ortaokulundan Emre Kırgıl 4., Balıkesir Merkez Zağnospaşa O.O.'dan Barış Yörük de 5. oldu. Takım yarışmalarında ise Yıldız Erkekler takım yarışmasında Balıkesir Merkez Zağnospaşa Ortaokulu 1., Denizli Ticaret Borsası O.O. 2., Manisa Soma Aşağı Avdan O.O. 3. oldu. Yıldız Kızlar takım yarışmasında Balıkesir Merkez Zağnospaşa Ortaokulu 1., Bursa Osmangazi O.O. 2., Burdur Ayşe Sak Ortaokulu 3. oldu. Dereceye giren sporcu ve takımlara madalyalarını Federasyon Başkanı Hacer Akyüz'ün annesi Fatma Manav, ablası Hanife Orhan, Ak Parti İlçe yöneticisi Şahin Kandönmez, Fethiye İlçe spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Harun Reşit Yiğit, Oryantiring İl Temsilcisi Ali Kaan Kutlu ile diğer yetkililer sundu.

Türkiye Oryantiring Organizasyonu Başkanı ve Baş hakem Özgür Morbel, ''Okul sporları Manisa Gençlik İl ve İlçe Müdürlükleri, Muğla İl Temsilciliği koordinesinde 14 yaş altı oryantiring yıldızlar, kız ve erkek şampiyonluğunu Fethiye'de gerçekleştirdik. 23 il, 38 okuldan 203 sporcumuz iştirak etti. Sahil şeridinde ilk kez böyle bir yarışma gerçekleştiriyoruz. Sporcularımız çok mutlu. Fethiye'yi oryantiring sporla da ilk kez tanıştırmış olduk. Fethiyeli olan Federasyon Başkanımız Hacer Akyüz, 2 binleri aşan sporcunun katılacağı Türkiye Şampiyonasını Fethiye'de yapılmasını hedeflemektedir. Fethiye'nin hemen her yeri bu spora uygun olup, coğrafi, tarih ve her türlü doğal güzellikle bu sporun yapılabileceği önemli bir merkez'' diye konuştu.
Yarışmada dereceye girenlerin 18 Mayıs'ta Rize'de yapılacak Türkiye Oryantiring şampiyonasına katılacakları bildirildi.

ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Bakmadan Geçme