Fethiye'de her gün en az 20 pozitif vaka

Tüm Türkiye'de korona virüs vakaları ve hasta sayısı giderek artarken, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri ile Muğla ve ilçelerinde de artış yaşandığı öğrenildi. Fethiye'de bazı kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda öğrenci ve öğretmenlerde de pozitif vakalar olduğu ileri sürülürken, geçtiğimiz bir buçuk ayda Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde yaklaşık 15 kişinin Kovid-19 bulaşıcı hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu arada Fethiye Devlet Hastanesinde hemen her gün en az 20 pozitif vakanın tespit edilip, tedaviye alındığı kaydedilirken dün yapılan test sonuçlarına göre de bir günde 22 pozitif vaka tespit edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hemen her gün Kovid-19 önlemleri olarak çeşitli kısıtlamalar getirilmesine rağmen, vatandaşlar hala maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayınca vakalar ve hasta sayısı giderek artıyor.

  • 10375
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de her gün en az 20 pozitif vaka
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de korona virüsü önlemek için Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında hem denetlemeler yapılırken, hem de art arda toplantılar gerçekleştiriliyor. Fethiye’deki kamu kurumları, belediye, okullar ve özel sektördeki çalışanlarda pozitif vakalar tespit edilince,   Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde PCR testleri yoğunlaştırıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yanı sıra Fethiye Devlet Hastanesi enfeksiyon hastalıkları bölümünde yapılan test sonuçlarına göre pozitif çıkan vatandaşlar, hemen tedaviye alınıyor. Fethiye Devlet Hastanesinde yapılan test sonuçlarına göre hemen her gün 15-20 pozitif vaka tespit edilirken, Cuma günü 22 pozitif vaka tespit edildi. Devlet Hastanesinde 8’i yoğun bakımda olmak üzere 48 pozitif hastanın korona virüsten dolayı tedavi edildiği, 30-35 temaslı vakanın da evde tedavi altında tutuldukları öğrenildi. Bu arada Fethiye’de İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekiplerinin takip ettiği hasta sayısının 200’ü aştığı ileri sürülürken, hemen her gün artan vakaların vatandaşların kalabalık ortamlarda sosyal mesafeye uymadan ve maskeyi yanlış kullanıp temizliğe dikkat etmemekten kaynaklandığı belirtiliyor. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde Kovid-19’dan son bir buçuk ayda 15 kişinin vefat ettiği belirtilirken, Ölüdeniz eski Dolmuş Kooperatifi Başkanı Osman Gergin yaklaşık bir hafta önce, Ölüdeniz eski Dolmuş Kooperatif başkan yardımcılığı da yapan Fethi Kaya da geçtiğimiz gün bu bulaşıcı hastalık nedeni ile vefat etmişlerdi. Testlerinin pozitif çıkması üzerine tedavi de gören ancak korona’ya yenik düşen Gergin ve Kaya için aileleri ve arkadaşları derin üzüntü yaşadılar.  

Ülkemizde ve tüm dünyada Kovid-19 vaka sayısı artarken, Fethiye ve çevresinde de artışın hızla devam ettiği kaydedilirken, bölgemizde vaka sayılarında artışın önlenebilmesi için vatandaşların korona virüs tedbirlerine mutlaka uymaları isteniyor. “Bana bir şey olmaz” yaklaşımının vaka artışında etkili olduğunu söyleyen yetkililer, hemen her gün Fethiye Devlet Hastanesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne test yaptırmak için başvuru sayısının arttığı ileri sürüldü. 

Fethiye’de geçtiğimiz aylarda iyice azalan vaka sayılarının mevsim değişikliği ile beraber adeta hortladığı, bu nedenle ateş, öksürük, ishal, kas ve boğaz ağrıları ile vatandaşların hemen her gün test yaptırmak için Fethiye Devlet Hastanesi pandemi ünitesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvurularda bulundukları görülüyor. Fethiye’de okullarda da bazı öğretmenler ile öğrencilerde de Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine izole altına alındıkları da öğrenildi. Çeşitli okullardaki yaklaşık 8 öğrenci ile 5 öğretmenin test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine tedavi altında oldukları kaydedildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak okullardaki öğrenci ve öğretmenlerin pandemi kurallarına tam uyması için eğitici çalışmalar da yapıyorlar.

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki riskli bölgeler Fethiye’de her geçen gün artarken, hemen hemen bu riskli bölgelerin giderek genişlediği kaydedildi. Fethiye’de cenaze taziyeleri, semt pazarları, nikâh-düğün törenleri, eğlence mekânları, balık pazarındaki fasıl eğlenceleri ile caddelerdeki sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmamasının Kovid-19’un artış göstermesinde etkili olduğu da belirtiliyor. Fethiye’de semt pazarlarında zabıta tarafından Kovid-19 önlemleri ile ilgili anonslar yapılırken, belediye hoparlörlerinden de maske ve sosyal mesafe uyarıları yapılıyor. Ayrıca Fethiye Kaymakamlığının direktifleri ile gece-gündüz İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta görevlilerinin korona virüs denetlemeleri sıklaştırıldı. Maske ve sosyal mesafeye uymayanlar ile mekânlarını saat 22.00’de kapatması gerekenlerin kapatmamaları durumunda cezai işlem uygulansa da koronanın hızı kesilemiyor. Yetkililer ve uzmanlar son günlerde artan vakaların ciddi sorunlar yaratabileceğini belirterek “Maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz, kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız, genelgeler doğrultusunda hareket edilmelidir” şeklinde konuştular. 

Bakmadan Geçme