FETHİYE'DE GÖRME ENGELLİLER BİSİKLET SÜRDÜ

Fethiye'de görme engelli vatandaşlar bisiklet sürdü.

  • 798
FETHİYE'DE GÖRME ENGELLİLER BİSİKLET SÜRDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de, Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Görme Engelliler Muğla Şubesi ve Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte görme engelli vatandaşlar bisiklet sürdü.

Fethiye’de belirli gün ve haftalar dışında da engellileri toplum hayatına kazandırmak amacıyla Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Görme Engelliler Muğla Şubesi ve Fethiye Kaymakamlığı tarafından ‘bisiklet sürme’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte bir grup görme engelli gönüllü bireylerin kullandığı tandem bisikletlerle kordonda tur attı.

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Fethiye Şube Başkanı İsa Eseoğlu, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, görme engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve spor kulübü Fethiye Şube Başkanı İsa Eseoğlu, “Türkiye Görme Engelliler Muğla Şube Başkanı Mehmet Bey ile beraber bu konuyu daha önce konuştuk. Görme engellilerimizin toplum hayatına kazandırılması amacıyla böyle bir etkinliğe karar verdik. Önemli olan engelli bireylerin evden dışarı çıkıp toplum hayatına karışmaları, günlük hayatımızda onlarında yer almaları konusunda bir farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliğimizi yaptık. Tandem bisikletler iki kişi ile kullanılan bisikletler. Gönüllü bir pilot eşliğinde görme engellinin istemesi halinde trafikte, hayatımızın içinde yer almasını amaçladık” dedi.

Fethiye’de engellileri toplum hayatına kazandırmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini kaydeden Türkiye Görme Engelliler Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, “Hep Dünya engelliler Günü gibi günlerde hatırlanmaktansa böyle aralarda da biz kaybolmuyoruz. Yine bu memleketteyiz. İsa Bey ile mutabık kaldık. Onunda çok hoşuna gitti ve hemen yapalım başkanım dedi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, onlara yardımcı olmak, aksaklıları gidermek, bütün kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin görevi. Bu anlamda her konuda tedbirler alınıyor. Ama hayatı kolaylaştırmak amacıyla vatandaşlarımıza da ciddi sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme