Fethiye'de Çocuk Hakları Çalışma Grubu Kuruluyor

Fethiye Kent Konseyi tarafından ilçemizde Çocuk Hakları Çalışma Grubu kuruluyor. Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Fethiye Kent Konseyi 29.11.2021 Pazartesi günü Çocuk Hakları Çalışma Grubu ile ilgili bir toplantı düzenleyecek.

  • 715
Fethiye'de Çocuk Hakları Çalışma Grubu Kuruluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Konferans salonunda saat 16.00’da düzenlenecek toplantı ile ilgili yapılan açıklamada “Çocuklarımızı ve haklarını korumak, onları bilinçlendirmek, mutlu bir geleceğe hazırlamak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla; yapabileceklerimizi değerlendirip planlayabilmek adına katkı sunabilecek kişileri, konu hakkında uzman kişi ve kuruluşları, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve tüm Fethiyeli hemşerilerimizi toplantımıza davet ediyoruz” denildi.
“FETHİYE’DE İKAMET EDEN 0-18 YAŞ ARALIĞINDAKİ TÜM ÇOCUKLARIMIZ DAHİLDİR”
Çocuk Hakları Çalışma Grubu ile ilgili Fethiye Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Birol Keski açıklamada bulundu. Fethiye Kent Konseyi  Yürütme Kurulu Üyesi  ve Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi  Birol Keski “Çocukları korumak, hakları hakkında bilinçlendirmek, onları güzel bir geleceğe hazırlamak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme" kabul edilmiştir. Hemen ardından bu sözleşme dünya ülkelerinin imza, onay ve katılımına açılarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak ilan edilmiştir. Türkiye’nin 14 Ekim1990 tarihinde imzaladığı Sözleşme, 27 Ocak 1995'te Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Fethiye Kent Konseyi Genel Kurulumuzda bu yıl Çocuk Hakları Çalışma Grubu kurulmasına dair karar almıştık. Bu Çocuk Hakları Çalışma Grubu, Fethiye’de ikamet eden 0-18 yaş aralığındaki tüm çocuklarımıza, "Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi hükümlerini anlatmak,  Ailesine, çevresine ve Fethiye’ye ilgisini ve duyarlılığını arttırmak, özgüvenini geliştirmek ve temsil kabiliyetini artırmak, Çocuklarımızın demokratik bilincinin gelişmesini ve evrensel kültürler ile diyalog halinde olmalarını sağlamak, Fethiye’de yaşayan çocukların çeşitli problem ve taleplerini ifade etmeleri, ilgili mercilere iletmeleri ve çözüm üretilmesinde yardımcı olmak, Çocukların sosyal ve akademik gelişimini sağlamaya yardımcı olmak, geleceğe güvenle bakan, eğitim, sağlık, kültür, sanat ve spor etkinliklerine katılan çocuklar yetiştirmek" şeklinde özetlenebilir. Açıklanan amaçlar ve iştigal konularını içeren hususlar çerçevesinde çalışmalar yapmak amacıyla 29.11.2021 tarihinde saat 16.00 da Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda, Fethiye Kent Konseyi Çocuk Hakları Çalışma Grubu oluşturmaya yönelik bir bilgilendirme ve tanışma toplantısı  yapılacaktır. Daha sonra, 15.12.2021 tarihinde saat 16.00 da Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde  "Seçimli Genel Kurul Toplantısı"  yapılacaktır. Bu toplantıda,  Çocuk Hakları Çalışma Grubunun Başkanı ve grubun Yürütme Kurulu Üyeleri'nin seçimi gerçekleştirilecektir. 18 yaş altındaki çocuklarımızın  Genel Kurul Üyesi ve Yürütme Kurulu Üyelerinden oluşacak çalışma grubunda destek unsurları olarak  konu hakkında uzman kişiler, gönüllüler, resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları da gerekli tüm katkıları sağlayarak görev alacaklardır. Çocuk Hakları Çalışma Grubu'nun Başkanı, çalışma grubunu Fethiye Kent Konseyinde temsil edecek, Fethiye Kent Konseyinin Genel Kurulunda söz ve oy hakkına sahip olacaktır. Fethiye Kent Konseyi Çocuk Hakları Çalışma Grubunun çalışmalarına ilgili tüm birey ve kurumların katılımını bekliyoruz” dedi. 


 

Fethiye'de Çocuk Hakları Çalışma Grubu Kuruluyor

Bakmadan Geçme