FETHİYE'DE ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMINA DESTEK

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında başlatılan indirim kampanyasına katılan firma sayısı Fethiye'de de oldukça arttı

  • 1041
FETHİYE'DE  ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMINA  DESTEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında başlatılan indirim kampanyasına katılan firma sayısı Fethiye'de de oldukça arttı. Firmalar bu yılın sonuna kadar gerçekleşecek indirimlerden vatandaşların mutlaka yararlanmasını istiyor. Otomobilden motosiklete, beyaz eşya ve klimadan mobilya ve halıya kadar pek çok üründe önemli ölçüde indirim gerçekleştirilirken, yılbaşının ardından fiyatların artmasının beklendiği ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak koordinesinde açıklanan program kapsamında ürün ve hizmetlerinde yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmayı taahhüt eden firma sayısı Fethiye'de de 100'leri buldu. Enflasyonla mücadelenin takibi amacıyla açılan ‘enflasyonlamucadele. org.tr’ internet sitesi üzerinden kampanyaya katıldığını ilan eden firma sayısı her gün katlanarak artarken, aralarında perakende ticaretin önde gelen markalarının da bulunduğu çok sayıda firma, dernek, oda ve kurum açıklamalarıyla programa desteklerini ilan etmişti.  Mücadeleye destek veren firmalar, mağazalarında “Enflasyonla Topyekun Mücadele” logosunu kullanırken, firmalar bu yılın sonuna kadar devam edecek indirimlerden vatandaşların mutlaka yararlanmalarını istediler.

''MOTORDA VERGİ İNDİRİMİ OLMADI''
Türkiye'nin önde gelen satış birincilerinden Honda Ana Bayii Kıvrak Motor sahibi Nuri Kıvrak, Honda'nın pazar liderliğinin devam ettiğini, motor satışlarında vergi indirimi olmadığını ancak herkesin park sorunu nedeniyle motosiklete ilgi gösterdiğini söyledi. Kıvrak; ''Honda’nın Pazar liderliği devam ediyor. Satıştaki vergi düşüklüğü motosiklet de yok. Şu an herkes park sorunundan dolayı ekonomik nedenlerden dolayı motosikleti tercih etmekte. Bu motosiklet satışlarını hızlandırdı. Aynı şekilde motosiklette otomobilde olan vergi indirimini görebilseydik, daha fazla satış olacaktı. 2010'lu yıllarda 300 binlik pazarlar 120 bine düştü. Ama yine satışlarımızı artırarak rekor kırdık. Biz satışlarımızı daha da artırmayı planlıyoruz'' dedi.
''HALKIMIZ, FIRSATLARI KAÇIRMASIN''

Beyaz Eşya Satıcısı Şevket Alaş "Bu desteğe bizlerde girdik. 2018’in nisan, mayıs fiyatlarına geri döndük. Aynı zamanda yüzde 24 yakın bir indirim kampanyamız başlamış durumda. Bu yılın sonuna kadar, 31 Aralık 2018 yılına kadar ÖTV indirimleriyle müşterilerimizin yanındayız. Fethiye halkının bu fırsatlardan yararlanmasını bekliyoruz'' dedi. 

Halıcı Hakkı Yiğit Öztürk ise ''Genel piyasa rakamlarının yüzde 40-50 altında çalışmaya çalışıyoruz. Prim usulü çalışma tarzımız var. Devalüasyon zamanında rakamlar çok fazla oynadı. Biz de elimizi vicdanımıza koyarak bu fiyatlarda devam ediyoruz. Enflasyonla Topyekün Mücadeleye katılarak halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu fırsatlardan halkımızın yararlanmasını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.
Beyaz eşya satıcılarından Can Çakar da ''Biz Vestel markası olarak Enflasyonla Topyekün mücadele kapsamına devletinde desteklemiş olduğu ÖTV indirimleriyle beraber ekstra indirimlerimiz ve fırsatlarımız devam ediyor. 2019’a 2017 fiyatlarıyla giriyoruz. Vatandaşlarımızın bu fırsatlardan yararlanmalarını bekliyoruz'' dedi.

Beyaz eşya satıcılarından Hüseyin Coşkun ise ''Öncelikle ekonomik konjektörlerin başında otomobil ve beyaz eşya var. ÖTV indirimi olumlu yönde piyasamızı hareketlendirdi. Biz firma olarak ekstra yüzde 20 indirim de yapıyoruz. Coşkunlar grup olarak tüm Fethiye halkının yeni yılını kutluyoruz'' diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme