Fethiye Cumhuriyet kadınlarından, genel merkeze cevap

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezin Taliban ile ilgili yapmış olduğu destek açıklamasına bir cevapta Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinden geldi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezinin bir siyasi parti gibi davrandığını belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz, 'Genel merkezimiz bizi şaşırttı çünkü maalesef bir siyasi parti gibi davrandı, oysa derneğin amacı siyasi parti fikirlerini savunmak değildir. Dernekler siyasi partilerin üstündedir, bu nedenle bütün kamuoyuyla genel merkezimizin basın açıklamasını paylaşmadığımızı, o görüşlere katılmadığımızın altını çizmek istiyoruz. Bu 17 güzel insanın, şube başkanı olarak incinmelerini istemiyorum çünkü onarlın hepsi gerçekten yurtsever, Atatürkçü, Milliyetçi insanlar ve Fethiye'miz için bir şeyler yapmaya çabalıyoruz' dedi.

  • 2607
Fethiye Cumhuriyet kadınlarından, genel merkeze cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GENEL MERKEZİMİZ TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPTI
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezin yapmış olduğu açıklamalara katılmadıklarını ve desteklemediklerine değinen belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Fethiye cumhuriyet kadınları derneği Fethiye şubesi adına konuşuyorum. Biliyorsunuz Mart ayında 17 arkadaşımız yeni yönetim olarak görev aldı. O günden bu yana maalesef gerek pandemi gerek sıcaklar nedeniyle çok fazla çalışma yapamamıştık. Fakat bu süreyi şöyle değerlendirelim dedik; projeler oluşturalım, o proje bizi zenginleştirsin pandemi biter bitmez, sıcaklarda hafifleyince gelip derneğimizi açalım, çalışmalara başlayalım. Bu 17 arkadaş bir araya gelirken bizim ölçülerimiz ve hedeflerimiz vardı, neydi bunlar? Ben bunu sizlerle paylaşmak istiyorum, Atatürkçüyüz, Cumhuriyetten, demokrasiden, laiklikten yanayız. Zaten Türkiye’de yaşayan bir kadının Atatürkçü olmaması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını düşünüyoruz. Bize haklarımızı veren Mustafa Kemal’e her zaman minnet duyuyoruz, bir araya gelen bu 17 güzel insan çok güzel projeler üretti, çok heyecanlı bir şekilde derneğimizi açacağımız günü beklerken maalesef genel merkezimiz talihsiz bir açıklama yaptı. 
Öncelikle şunun altını çizelim, biz dernekte neden çalışıyoruz? Gidip bir siyasi partiye üye olup orada çalışabilirdik, oysa bütün kadınları kucaklamak istedik. Yani hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan adı üstünde Cumhuriyet Kadınları Derneğiyse kadın ve erkek hep birlikte Cumhuriyete inan herkesi kucaklayalım, burada Fethiye’miz için Fethiye’de yaşayan kişiler için bir şeyler yapabilir miyiz? Diye o amaçla bir araya geldik. Bütün arkadaşlarımızın enerjisi, coşkusu bu yöndeydi ve çok güzel bir şey yaptığımıza inanıyorduk, her şeye rağmen hala da inanıyoruz. Çünkü içimizde şu var, bizler inatçıyız, cesaretliyiz hiçbir zaman kaçmıyoruz, kaçmanın zayıflık olduğunu düşünüyoruz ve zor olanı başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

ATATÜRK’ÜMÜZÜN ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Genel merkezin yapmış olduğu açıklamalara şaşırdıklarını çizgilerinden asla ödün vermeyeceklerinden bahseden Başkan Yılmaz, “Genel merkezimiz bizi şaşırttı çünkü maalesef bir siyasi parti gibi davrandı, oysa derneğin amacı siyasi parti fikirlerini savunmak değildir. Dernekler siyasi partilerin üstündedir, bu nedenle bütün kamuoyuyla genel merkezimizin basın açıklamasını paylaşmadığımızı, o görüşlere katılmadığımızın altını çizmek istiyoruz. Bu 17 güzel insanın, şube başkanı olarak incinmelerini istemiyorum çünkü onarlın hepsi gerçekten yurtsever, Atatürkçü, Milliyetçi insanlar ve Fethiye’miz için bir şeyler yapmaya çabalıyoruz. Bu zor günlerde inanıyorum ki siz Fethiyeli hemşerilerimiz bize destek verirsiniz çünkü hepiniz bizi tanıyorsunuz. Asla dik duruşumuz değişmedi, bütün Fethiye, kamuoyunda öyle ya da böyle hepinizin tanıdığına inanıyorum. Biz her zaman dik duracağız, Atatürk’ümüzün arkasında durmaya devam edeceğiz, onun desteğiyle ve gücüyle devam edeceğiz diye düşünüyorum. Genel merkezle yazışmalarımız şuan sürüyor, tepkilerimizi elbette koyduk ama sizde takdir edersiniz ki bur bir aile içi, aile içi konuşma çok fazla yansıtmayı kendi adıma doğru bulmuyorum. Genel merkezimize duygularımızı, kararlarımızı, neler hissettiklerimizi anlattık siyasi parti gibi davranmasının yanlış olduğunu ve bizim her zaman Atatürk’ten yana olduğumuzu bir kez daha onlara da altını çizdik. Bazı arkadaşlarımın beklentisi istifa edelim yönündeydi ama dediğim gibi biz zoru seçtik, bu dernek bizim Cumhuriyete inanan kadınların. Dolayısıyla bir siyasi partinin arkasına sürüklenmesine izin vermek istemiyoruz. En azından son ana kadar derneğe sahip çıkıp Cumhuriyet kadınlarına yaraşır hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİZLER HER HANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ
Son günlerde yaşanan olaylar ilgili olarak açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Meryem Karakaya, “Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi adına, son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili olarak açıklamam yapma zorunluluğu hissettik. Bizler her zaman Cumhuriyet’ten, Demokrasi’den, Laiklikten yanayız. Bu konuda tek yol göstericimiz elbette Mustafa Kemal Atatürk ve onun fikirleridir. Ne kurtuluş savaşımızın ne de Başkomutan ve Başöğretmenimiz Atatürk’ün isimlerinin Taliban vb. örgütlerin ismiyle yan yana anılmasına ne de onlarla kıyaslanmasına izin veririz. Bizler siyasi parti değiliz, herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi de değiliz. Bu nedenle Genel Merkezimiz adına yapılan “Afganistan’ı tanıyoruz” başlıklı basın açıklamasına katılmadığımızı ve bir sivil toplum kuruluşu olarak tüzüğümüzde yer aldığı gibi Cumhuriyet, Demokrasi, Laiklik ve Atatürkçülük çizgisinden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğimizi siz değerli hemşerilerimize duyururuz” dedi.

Fethiye Cumhuriyet kadınlarından, genel merkeze cevap
Fethiye Cumhuriyet kadınlarından, genel merkeze cevap
Fethiye Cumhuriyet kadınlarından, genel merkeze cevap
Fethiye Cumhuriyet kadınlarından, genel merkeze cevap
Fethiye Cumhuriyet kadınlarından, genel merkeze cevap

Bakmadan Geçme