Fethiye Belediyesi'nden ücretsiz modern okçuluk kursları

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için ücretsiz 'modern okçuluk kursları' başlatıldı. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından verilecek kurslara katılım ücretsiz olacak.

  • 1331

Konu hakkında bir açıklama yapan okçuluk antrenörü Kartal Cenk Taş özetle şunları söyledi: “Covid-19 salgınının hala devam ettiği bugünlerde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) temassız sporlar arasında ilk olarak okçuluğu tavsiye ediyor. 
Okçuluk kurslarımızda hedefleri sosyal mesafeye uygun biçimde yerleştiriyoruz ve atış aralıklarına dikkat ediyoruz. Sporcularımız kendi malzemelerini kullandıkları ve başka sporcular ile eşyalarını ortaklaşa kullanmadıkları için sağlıklı bir ortam var. Ayrıca, açık alanda ve temiz havada spor yaptığımız için de okçuluğun çocuklarımız için uygun bir spor olduğunu söyleyebiliriz. 
Okçuluk her yaşta insan tarafından rahatlıkla yapılabilen, beden terbiyesi veren bir spordur. Okçuluk stresle baş etmeye yardımcı olur ve eğlencelidir. Kişinin adaptasyonunu ve motivasyonunu güçlendirir.  Başarıya ve kazanmaya konsantre eder. Sabretmeyi ve dikkatli olmayı öğretir. Doğru nefes almayı sağlar; doğru nefes alırken daha fazla oksijenin beyne akın etmesiyle beynin verimli çalışmasına vesile olur. İnsana dik bir duruş temin ederek, hareketlerine esneklik ve zarafet kazandırır. Eklem ve tendonların, omuz, sırt ve bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağlar.
2020 yılı yaz aylarında da yine Belediye Başkanımız Alim Karaca'nın destekleriyle ücretsiz bir okçuluk kursu açmıştık. Şimdi yine Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle okçuluk kursları başlatıyoruz. Bir ay sürecek bu kurs döneminde de sporculardan herhangi bir ücret alınmayacak.
Pandeminin bir ölçüde hafiflemesini göz önüne alarak, fakat tedbiri asla elden bırakmadan, Ovacık'taki spor kompleksinde, 9-12 yaş grubu için başlatmakta olduğumuz kurslara çocuklarımızı bekliyoruz. Kurslar ile ilgilenen kişiler 05468005805 numaralı telefondan bilgi alabilirler.”
 

Bakmadan Geçme