Fethiye Belediye Meclisi, PKK'yı oybirliği ile kınadı

Fethiye Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında yapıldı.

  • 1505
Fethiye Belediye Meclisi, PKK'yı oybirliği ile kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında yapıldı. Toplantıda AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin imzaları ile Belediye Meclisine sunulan gündem dışı dilekçede orman yakan PKK terör örgütünün kınanması oybirliği ile kabul edildi. Fethiye Belediye Meclisi gündemindeki 12 maddeyi görüştükten sonra PKK terör örgütünün kınanması maddesini görüştü. AK Partili Turhan Kovancı, “40 yıla yakın bir zamandır ülkemizde 10 binlerce yurttaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan bu terör örgütünün bu kez de ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı hedef alarak geleceğimizi karartmaya yönelik kirli eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Fethiye Belediye Meclisi olarak bu terör örgütünü kınama kararı alınmasını arz ve talep ediyoruz” dedi. CHP Grup Sözcüsü Veli Pabuşçu söz alarak, “Şehit gelen yakınlarımız var. Ülke olarak terörden ekonomik kayıplarımız da var. PKK’yı şiddetle kınıyoruz” dedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da “Bunu konuşmaya gerek bile yok. Ben bu meclisten vatan haini çıkmaz diyorsam bunun altına imzamı atarım. Bırakın kınamayı falan, lanetliyorum”dedi. Yapılan oylamada CHP, AK Parti ve MHP oybirliği ile yasadışı PKK terör örgütünü kınama kararı aldı. 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ 
Fethiye Belediyesi Meclis toplantısında 2020-2024 stratejik planı, 2020 mali yılı performans programı, 2020 mali yılı Fethiye Belediyesi bütçesi, belediye gelirleri vergi harç ve ücretlerini kapsayan tarife cetveli müzekkerelerinin görüşülmesi oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Toplantıda diğer işler ve yönetmelikler komisyonuna havale edilmiş olan Cumhuriyet Mahallesi 95. Sokak isminin Cumhuriyet Sokak olarak değiştirilmesi talebi tekrar oybirliği ile komisyona havale edildi. Çatalarık Mahallesi’ndeki ortaöğretim yerleşkesinin gidiş-geliş istikametine konulacak tabela isimlerinin komisyonda görüşülen isimler ele alındı. Meclis üyeleri liseler bulvarı, liseler yerleşkesi şeklindeki taleplerin de zor kullanıldığını belirtip, komisyonun bu maddeyi yeniden ele almasını istedi. Oybirliği ile komisyona gönderildi. Gökçeovacık Mahallesi’nde Aşılı Sokak isminin verilmesi talebi de komisyona havale edilirken; Göcek Mahallesi sınırları içerisinde hazırlanacak kısmi yapılaşma tutanağı için görevlendirilen personel isimleri oybirliği ile kabul edildi. Akarca Mahallesi’nde Şehit Nihat Oran Caddesi, Kesikkkapı Mahallesi Kaya Caddesi, Patlangıç Ölüdeniz Caddesi, Yeşilüzümlü 378 Sokak’ta adı geçen işletmecilerin belirtilen adreslerinin içkili yerler krokisine dahil edilmesi talebi oybirliği ile komisyona havale edilirken; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Plan ve Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığının Ovacık Mahallesi sınırları içerisinde park alanı olarak ayrılan yerin Atıksu Terfi Merkezi ve Belediye Hizmet Alanı olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi son olarak gündemindeki Çamköy Uygulama İmar Planı hükümlerinin “Tarım Alanları ve Kamu Yapılarının” yapılabileceği alanlar haricinde bir parselde “Birden Fazla Yapı Yapılamaz” hükmünün tarım alanları kamu yapılarının yapılabileceği alanlar ve mevcut konut alanı olarak tanımlanmış araziler haricinde bir parselde birden fazla yapı yapılamaz olarak değiştirilmesini oybirliği ile kabul etti. 

İCRAATLAR SUNULDU
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından belediye birimleri tarafından 5,5 ayda yapılan faaliyetler ilgili birimlerin müdürleri tarafından meclis üyeleriyle paylaşıldı. 5,5 ay gibi kısa bir sürede yapılan tüm faaliyetler, sinevizyon gösterisiyle meclis üyelerine anlatıldı. Başkan Karaca yapılan hizmetlerin daha da artacağını dile getirerek, tüm personele hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

PARK YENİLENECEK
Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından atıl durumda olan Bahriye Üçok Parkı’na yapılacak olan yeni park ile ilgili görseller ilk defa belediye meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaşıldı. Proje aşamasında olan parkla ilgili, 2d ve 3d projeleri sinevizyon eşliğinde meclis üyelerine gösterildi. Yenilenen proje 5 bin 330m² alanda yapılacak. İçerisinde 500 m² oyun alanı, kitaplıklar, çay bahçesi, yüzlerce bitki, spor aletleri ve spor sahası yer alacak. 

Fethiye Belediye Meclisi, PKK'yı oybirliği ile kınadı
Fethiye Belediye Meclisi, PKK'yı oybirliği ile kınadı
Fethiye Belediye Meclisi, PKK'yı oybirliği ile kınadı
Fethiye Belediye Meclisi, PKK'yı oybirliği ile kınadı

Bakmadan Geçme