FETHİYE BALIK HALİ, TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Fethiye'ye gelen yerli ve yabancı misafirler, balık haline uğramadan gitmiyor. Fethiye'nin en çok rağbet edilen yerlerinden olan Balık Hali'nde tezgahları süsleyen balıklar iştahı da kabartıyor.

  • 20047
FETHİYE BALIK HALİ, TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye balık pazarından aldığınız istediğiniz balığı yalnız 6 TL. pişirme bedeli ile Balık halinin içindeki balık lokantalarında İstediğiniz balığı pişirterek yiyebiliyorsunuz. 60 seneden beri bir gelenek halini alan balık pazarında bulunan balıkçı dükkanlarından denizden yeni gelmiş beğendiğiniz balığı alarak balık pazarının içinde olan her hangi bir balık lokantasında yalnız 6 TL. vererek ister ızgara ister tava olarak yiyebiliyorsunuz. Balık pişene kadarda lokantada yapılan Fethiye’nin meşhur meze ve otlarının tadına bakıp kendinize güzel bir ziyafet çekmeniz mümkün. Balık halinde basıl yemeği sevmeyenlere ise et, köfte, tavuk gibi değişik ürünlerde sunuluyor.

Yağız Balıkçılık2tan Mahir Kahya; “Şu anda yaz ortasında olduğumuzdan dolayı 15 Temmuz’da 5 milde avcılık başlayacak. Şu anda fazla balık çeşidimiz yok. Ama mevsim balıklarından sokarcavar, kılıç balığı var. İstavrit ve ıstakoz var. Bunlar bu mevsimin balıkları. 15 gün sonra Bu tezgâhta yaklaşık 20 çeşit daha balık olacak. Mesela barbun,mercan,Dülger balığı,Kalamar,Ahtapot gibi. Ayın15'i ve 30'u arasında balık fazla olur, fiyatlar da aşağı düşer. Ama turizm sezonunda olduğumuz için fiyatlar şu an yüksek. Karides çoğalmaya başladığı için daha önce 150 TL olan fiyat 100'e düştü. Deniz ürünleri çoğaldıkça fiyatlar o oranda düşer. Yine de iyi şu an sezon çok hareketli olmasa da buranın oturmuş belli bir konsepti var o şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Sergen Yalçın Gürtekin; “Ege Reis Balıkçılıkta balık satışı yapıyorum. Burası Fethiye’nin balık hali ve burası Fethiye’nin kalbi. Sistem şu şekilde balığınızı,kalamarınızı,karidesinizi seçiyorsunuz. Arkada temizlemeyi gerçekleştiriyorlar, restoranlar pişirme yapıyor. Kişi başı 6 TL’ye pişirip servis ediyoruz. Mezeler ve salatalar ekstra. Çay balık sosu ve ekmek ikram. Sistem burada bu şekilde hepimiz ayrı ayrıyız bu tezgah benim, beni bulursanız gereken ilgi alakayı gösteririm” dedi.

Emin Başoğlu; “Cem ve Can Restoran çalışanıyım. Gelen misafirlerimiz balıklarını alıyorlar. Biz pişirip güzel bir hizmet vermeye ve mutlu etmeye çalışıyoruz. Yerli-yabancı misafirlerimiz var. Yurt dışından gelenler daha çok talep gösteriyorlar. Merak edip görmek istiyorlar ama bu sene yerli müşteri daha fazla. Yabancı müşteride bir düşüş var şu an. Balık fiyatları değişiyor. Çok uygun balıklarda var pahalı olanlarda var. Kişi başı 6 TL’ye pişiriyoruz. Ekstra olanların farklı fiyatları var. Eğer gelen misafirlerimiz balık almak istemezlerse biz kendi ürünlerimizden de tavsiye ediyoruz. Balık yemek istemeyenlere et,köfte,tavuk gibi değişik ürünlerde sunuyoruz. Ama genelde balık ağırlıklı tabi ki” dedi.

 

Bakmadan Geçme