Fethiye aşığı Sam, Alaska'dan ABD'ye bisikletle gidecek

Uzun yıllardır Fethiye'de yaşayan ve birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan İngiliz Sam Tucker, bir arkadaşıyla Alaska'dan ABD'ye pedal çevirecek.

  • 1057
Fethiye aşığı Sam, Alaska'dan ABD'ye bisikletle gidecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır Fethiye’de yaşayan ve birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan İngiliz Sam Tucker, bir arkadaşıyla Alaska’dan ABD’ye pedal çevirecek.
Tucker, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği Türkiye adına yapacaklarını söyledi.
Yılardır Fethiye’de yaşadığını ve ilçeyi çok sevdiğini anlatan Tucker, “21 Haziran’da arkadaşım Alf Chappell ile uçakla Alaska’ya ulaşacağız. Alaska’dan başlayacağımız tur Kanada üzerinden Amerika’da son bulacak. Türkiye’de yaşayan İngilizler olarak bu güzel ülkeyi temsil etmek istiyoruz.”
Tucker, yolculukları boyunca yaklaşık 55 bin kilometre pedal çevireceklerini ifade etti.
Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu vurgulayan Tucker, İngiltere’deki arkadaşlarını da tatilini geçirmeleri için Türkiye’ye davet ettiğini ifade etti.
Tucker 17 Mart 2016’da hayvan hakları ve sokak hayvanlarına dikkati çekmek amacıyla Tanzanya'daki 5 bin 895 metrelik Kilimanjaro Dağı'na tırmanmıştı.
26 Eylül 2016’da ise yardıma muhtaç çocuklara bağış toplamak için Doğan Erslan ile Antalya'dan Fethiye’ye kanoyla gelmişti.

Bakmadan Geçme