Fethiye, 'Asgari Ücret'i yeterli bulmadı

Türkiye'nin merakla beklediği asgari ücret önceki gün açıklandı. 304 lira artış ile 2 bin 324 lira olan asgari ücreti Fethiyeliler yeterli bulmadı. Günümüzün koşulları göz önüne alındığında bir ailenin geçinebileceği bir rakam olmadığını ifade eden vatandaşların ortak görüşü asgari ücretin en az 3 bin TL olması yönünde.

  • 2644
Fethiye, 'Asgari Ücret'i yeterli bulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla toplantısından önce işçi ve işveren heyetleriyle makamında bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, milyonlarca işçinin beklediği 2020 asgari ücret rakamını açıkladı. Zümrüt, Asgari ücret brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324,70 lira olarak belirlendiğini açıkladı. 
Tüm Türkiye’nin merakla beklediği asgari ücretteki artışı Fethiye’de vatandaşlara sorduğumuzda yapılan zammın yetersi olduğu görüşünü paylaştılar. Fethiye’de asgari ücretli çalışanından avukatına, öğrencisinden işletme sahibine kadar çoğu kişi asgari ücretin günümüz şartlarında yeterli olmadığını söylediler. 
Mücahit Pay, “Asgari ücretin en azından 2 bin 500 TL civarında olması gerekiyor. Asgari ücretli çalışan biri olarak 2 bin 324 lira civarındaki para bana göre uygun değil” dedi.
Sezai Topuz, “Bence de yeterli değil. En azından çalışan insanları tatmin etmesi lazım” dedi.
Avukat Naciye Nazan Güler, “Şuanda Türkiye standartlarında Fethiye ucuz yerlerden biri olmasına rağmen bu rakamı çok yetersiz olarak düşünüyorum. Asgari ücret bana göre ailedeki fert sayısına göre değişmesi gerekiyor. Yani kademeli olmasını düşünüyorum. Asgari ücret en az 3 bin 500 TL olmalı” dedi.
Mahmut Dereli, “Açıklanan rakam çok az. Günümüz şartlarında en az 3 bin 500 TL olmalı. Kiranın bin 500 olduğu zamanda asgari ücret çok düşük. Şuan öğrenciyim ama gelecek hakkında hayal kuramıyoruz. Hayallerimiz bitti. Bugünü devam ettirmeye çalışıyoruz. Yarını görelim yeter” dedi. 
Erman Akman, “Şaka gibi! İnsanları açlığa, sefalete sürüklemekten başka hiçbir şey değil. Bu ücretle ne yaşıyorsun ne yaşamıyorsun. Arada bir yerde kalıyorsun. Sana o şekilde devam et diyorlar. Bunun sonu ne olur diye soracak olursak bir ayağımız uçurumun kenarında. Yapılan araştırmalara baktığımız zaman ülke nüfusunun yarısı açlık sınırının altında yaşıyor. Alım gücünü de ortaya koyduğumuz zaman bence asgari ücret 4 binin altında olmalı. Devlet ayrıca asgari ücret üzerinden vergi alıyor. Bir kere bunu da ortadan kaldırmak gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme