FETAV, 25. YILINI KUTLADI

Çeyrek asırdır Fethiye'de sosyal aktiviteler ile halka hizmet veren Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV), kuruluşunun 25. yılını sade bir balo ile kutladı. Vakfa hizmet etmiş eski yönetim kurulu Başkanları ve mütevelli heyetin plaketlerle onurlandırıldığı gecede konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, FETAV'ın yaptığı çalışmaları özetleyip, ''FETAV'a ait üç buçuk dönümlük bir arazimiz var. Buraya FETAV adına bir okul yapmak istiyoruz. İş adamlarımızı ve hayırseverlerimizi şimdiden destek olmaya bekliyoruz'' dedi.

  • 2381
FETAV, 25. YILINI KUTLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de 25 yıl önce Kaymakamlık öncülüğünde kurulan ve aralıksız sosyal ve kültürel pek çok etkinliklere imza atan Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV), 25. yaş gününü sade bir yemekli gece ile kutladı. Ece Marina'daki Girida Port Restoran'da düzenlenen 25. yıl dönümü gecesine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Belediye Meclis üyesi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, DTO Başkanı Şaban Arıkan, FETOB Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz Yöre Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Fethiye eski Kaymakamı Cengizhan Aksoy, İYİ Parti İlçe Başkanı Suat Aybek ve Fethiye Belediye Başkan adayı Nagihan Ünal Bulut ile birlikte Fethiye'nin esnaf, ticaret ve turizm dünyasından önemli simalar katıldı. Calians City grubunun birbirinden güzel müzikleri eşliğinde yenilen akşam yemeğinin ardından FETAV'ın 25 yılını anlatan kısa filmi ilgi ile izlendi. Kuruluşundan bu yana emek verenlerin yanı sıra yöreye yapılan turizm, tanıtım, eğitim, kültür ve çevre etkinliklerinin anlatıldığı kısa filmde çeyrek asırlık faaliyetler bir kez daha hatırlatıldı. FETAV Vakfına kuruluşundan bu yana emek veren eski Yönetim Kurulu Başkanları ve mütevelli heyet başkanları Dr. Ertuğrul Büyükdora, Mehmet Emin Öner, Uğur Sipahioğlu, Cengizhan Aksoy, Mehmet Ali Karatekeli, Ekrem Çalık ve Ekin Duru'ya plaketleri Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Vakıf Müdürü Dilek Dinçer, yönetim kurulu üyesi Şemsi Toprak ve Onur Ugan tarafından alkışlarla sunuldu. FETAV Çocuk Korosu şefi eğitmeni Nurçin Baykan ve piyanist Aksu Nartur'un müziklerinin yanı sıra Masala Ritim grubunun şarkıları geceye damga vurdu.

25. YIL PASTASI KESİLDİ
FETAV, 25. yıl gecesinde vakfın kuruluşunun yıl dönümü pastası Kaymakam Muzaffer Şahiner, FETAV Müdürü Dilek Dinçer ve minik çocuklarla birlikte alkışlar arasında kesildi. Kaymakam Muzaffer Şahiner, ''FETAV daha 50., 100. yıllarını da gururla kutlayacaktır'' ifadelerini kullandı.
''OKUL YAPTIRACAK''
Fethiye Kaymakamı ve FETAV Başkanı Muzaffer Şahiner, gecede yaptığı konuşmada; vakfın amacını hatırlatıp, 25 yıllık çalışmaların yanı sıra son 2 yılda vakfın yaptığı çalışmaların oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Muzaffer Şahiner, FETAV'ın 3 buçuk dönümlük yerinin olduğunu, buraya FETAV olarak okul yaptırmak istediklerini söyledi.
''KULLANILMIŞ EŞYALARI SATIP, VAKFA GELİR SAĞLIYORUZ''
Şahiner; ''2 yıldır onur şeref ve iftiharla yürüttüğümüz iki vakıf başkanlığımız var. Bunlardan biri Fethiye sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı. Gönüllülük esasına göre yürüttüğümüz bu vakfın amacı ilçemizdeki fakru zaruret içindeki muhtaç insanlara yardım etmektir. 2 yıldır bu vakfın başkanlığını yapmak bizler için onur vericiydi. Fethiye'ye gelişimin birinci haftasıydı. Fethiye Kaymakamı olarak başladım. Fethiye'yi aşkla şevkle tanımaya çalışıyorum. Sabah 8 buçukta çarşıda indim, biraz dolaştım. Hükümet konağının alt katında şu an vakfımızın olduğu yerden elinde kolilerle bir hanımefendi çıkıyor. Önce bir hırsızlık olayı var zannettim ve hemen Dilek Hanım’ı aradım. Bu hanımefendi şu an aramızda. Ayla Hanım, oradaki kullanılmış ikinci el eşyaları pazara götürüp FETAV yararına satıyordu. Ben bunu gördüğümde onur ve gurur duydum, çok duygulandım. Kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum'' dedi.
''80 ÖĞRENCİYE BURS SAĞLIYORUZ''
Şahiner, ''25 yıllık süreçte vakıfla yapılan sosyal etkinlikleri sizler de gördünüz. Bunlar sizlerin ilgi alaka ve desteği sayesinde gerçekleşti. Ancak sizlerin de bildiği 3 buçuk dönümlük bir arazimiz var. Buraya FETAV adına bir okul yapmak istiyoruz. Bu araziyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor ama çok fazla hissedar olduğu için bağış sistemine göre kazanmaya çalışıyoruz. Tuzla mahallesindeki bu 3 buçuk dönümlük alanın yarıdan fazlasını aldık. İnşallah en kısa sürede bu hissedarlara ulaşıp burayı vakfımıza katıp, FETAV’a yakışır bir okul yaparız. Yine iki yıldır gelirlerimizi artırmak adına hükümet konağının bahçesini otopark olarak açtık. Buradan gelen gelirlerle öğrencilerimize burs veriyoruz. Önceki yıl 30 olan öğrenci sayısını bu yıl 80'e çıkardık. Bundan sonra FETAV adına çelenk gönderilmesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Hastaneye malzeme alımı gibi alanlarda çalışmalar devam ediyor. Yine 2 yıldır onurla gururla katıldığım Fethiye’de yerleşik yabancı diye adlandırılan özellikle İngiltere vatandaşlarının yaşam için yarışla ilgili heyecanlarını gördüm. Toplanan gelirlerle ciddi anlamda katkı sağlandı. Biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme