FERİZCAN'DAN ÖZÜR...

Fethiyespor'da son 2 yılda yönetim kurulu başkanlığı yapan ve takımı 2. ligden 3. lige düşüren Başkan Mustafa Ferizcan, Fethiyespor camiası ile Fethiye halkından ''özür'' diledi. ''Sezona başlarken, bu pozisyonlara düşeceğimiz aklımızın ucundan bile geçmiyordu'' diyen Ferizcan, ekonomik sıkıntıları bir türlü aşamadıklarını iddia etti.

  • 3841
FERİZCAN'DAN ÖZÜR...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiyespor'un 3. lige gerilemesinde kulüp Başkanı olan Mustafa Ferizcan, takım küme düştükten sonra ilk kez FRT Televizyonuna açıklamalarda bulundu. Arkadaşımız Erdoğan Cankuş'un sorularını cevaplandıran Fethiyespor Başkanı Mustafa Ferizcan, '' Maalesef sezon sonu aklımızın ucundan dahi geçirmediğimiz son ile veda ettik. Özür diliyorum. Biz de istemezdik'' ifadelerini kullandı.

''PLAY OFF'U ZORLAYAN TAKIM İSTEDİK''

Ferizcan, ''Takım düştü. Üzgünüz. Ne yapsak, ne desek bu saatten sonra zamanı geri döndürme şansımız yok. Tüm camiadan bu yaşattığımız sıkıntıdan dolayı özür diliyoruz Sezona girerken bu pozisyonlara düşeceğimiz aklımızın ucundan  geçmiyordu. Play-off'u zorlayan bir takım yaratmak düşüncesiyle bu yola çıkmıştık. Transferlerimizi hep bu doğrultuda gerçekleştirmiştik. Maalesef sezona kötü başladık. İstediğimiz saha neticelerini alamadık. Ardından sıkıntılar oluşmaya başladık. Ekonomik sıkıntılar devam etti. Maalesef sezon sonu aklımızın ucundan dahi geçirmediğimiz son ile veda ettik. Özür diliyorum. Biz de istemezdik'' dedi.
''YÖNETİMSEL BAŞLADI''

Ferizcan, ''Başarısızlığın tek sebebini planlama diyemeyiz. Bunun birçok sebepleri var. Önemli isimleri kadromuza katmaya çalıştık. Ama birlik beraberliği belki sağlayamadık. Belki yönetimsel başladı daha sonra takım içinde oldu. Son 2 sezona baktığımızda son bir buçuk yılımız imkansızlıklar içinde geçti. Bunu kamuoyuna yansıtmadık. Neticede bizler talip olduk. Gönüllülük esasına dayanarak talip olduk. Fethiyespor’a hizmet etme aşkıyla göreve talip olduk. Bütün imkanlarımız içerisinde en iyisini yapma gayreti gösterdik ama başaramadık, yetemedik'' dedi.

''KÜÇÜCÜK KALMIŞIZ''

Ferizcan, ''Bizler bir avuç kişilerden oluşuyoruz. Günlük kişisel ihtiraslar, şahsi çıkarlar, menfaatler vs. olan hep kulübe olmuş. Ufala ufala küçücük kalmışız. Göreve geldikten sonra bunu çok daha net gördüm. Belki de bu kongre buna fırsat olabilir. Bu camia eğer başarılı olmak istiyorsa öncelik birlik berberlikten geçiyor. Gerçekten Fethiyespor’u seven, Fethiyespor’a gönül vermiş, menfaatsiz duygularla bağlı olan kişiler öncelikle bir araya gelmeleri gerekiyor. Ekonomik kısmı bir şekilde hallolur. Bizim zamanımızda otoparklar elimizden alınmış olabilir. Bundan sonraki süreçte inanıyorum ki otoparklar geri verilebilir ya da başka kaynaklar yaratılabilir. Kulübe gelir getirici sabit gelirler yaratılabilir'' dedi.
''ÇOCUKLARIMIZIN RIZKINI VERDİK''

Ferizcan, ''Kongrede her şey açıklanacak. Kulübün borcunu da ifade edeceğiz. Bütün giderlerimize baktığınızda yaklaşık 13-14 milyon civarında bir giderimiz söz konusu. Sadece futbolcu ücretlerini sağmadığımızda dahi bu kulübün aylık 300 bin TL’nin üzerinde gideri söz konusu. Bu kulübe yaklaşık 2 milyon Federasyondan gelirler, 2 milyon civarında şehirden sağlanan bir destek, reklamları da dahil ettiğimizde 5 milyon gibi bir rakam. Sizin bırakın profesyonel takım futbolcu grubu yönetmenizi personel grubunuzu ancak karşılayabiliyorsunuz. Bu anlamda yönetici arkadaşlarımızla birlikte çok büyük çabalar sarf ettik. Bizler çocuklarımızın rızkını kulübe verdik'' dedi.
''SORUMLU BENİM''
Ferizcan, ''Burada hatalı varsa en büyük hatalı benim. Bu işin başında olarak, en tepede bulunan kişi olarak bütün sorumluluk bana ait. Bizler hep iyi olsun diye o karar veriyoruz. Bundan sonra önümüze bakacağız'' diye konuştu.
''BORÇ 7-7,5 MİLYON TL''

Ferizcan, ''Şuan itibariyle bizim borcumuz 7-7 buçuk milyon arasında. Kamuoyunda 11 buçuk milyon diye lanse ediliyor. Kesinlikle böyle bir borç yoktur. Kongreye kadar bu borçlar azalabilir. Bazı oyuncularla yollarımızı ayırıyoruz. Bunların bonservis katkısı olabilir. Onur Okan, Sefa Aksoy, Emre Balak, Onur Garip, Alican Karadağ, Cumhur kardeşimizle ile yollarımız ayrıldı. Yiğit Yöney, Erdi Bakırcı, Abdullah Topkara sözleşmesi biten oyuncular. Kongrenin ardından yeni yönetim bu oyuncularla devam etmek isteyebilirler. Kaleci, Übeyt zaten kiralıktı'' dedi.
''KÜFÜR YEMEK İÇİN GELMEDİK''

Mustafa Ferizcan, ''Kongreye bütün üyelerimizi davet ediyoruz. Birlik beraberlik içinde kongremizi yapmaya ümit ediyorum. Fethiyespor’un kişisel ihtiraslarla boşa geçirecek zamanı yok. Bunu bizzat son 2 yıl yaşamış biri olarak söylüyorum. Eleştiriler, yanlışlıklar konuşulsun ama çok hassas olduğum bir bokta var. Hakaretler, bel altı vuruşlar iyi değil. Takımın başarısı için yapılan her türlü eleştiriye başımızın üzerinde yeri vardır. Bizler buraya küfür yemek için gelmedik. Yapılan hakaretleri kabul etmiyorum'' ifadelerini kullandı.

''TÜZÜK GELİŞTİRİLMELİ''
Ferizcan, ''Keşke binlerce üyemiz olsa. Fethiyespor’u çok daha büyük kitleler tayin etse. Ama şu yapılabilir: Üye kriterleri, üye olma kriterleri, seçimde oy kullanma kriterleri olabilir. Bir kere tüzüğün kesinlikle değişmesi gerekiyor. Günümüzün şartlarına, günümüzün teknolojisine uymayan bir tüzükle Fethiyespor yönetilmekte. Ben de bu konuda düşündüm ama maalesef sıkıntılı süreçten geçince önceliğimiz orası oldu. Kesinlikle tüzüğümüz geliştirilmeli. Biz dernek yönetmiyoruz, esasında çok büyük futbol şirketi yönetiyoruz. Bunların yönetim şekli normal şirketlerden daha farklı. Ama bunlar tartışılabilir'' dedi.
''SİYASET BULAŞTIRMADIK''
Ferizcan, Fethiyespor'un siyasete alet edildiği iddialarını kabul etmedi. Ferizcan, ''Hiçbir siyasi partiye bağlı değilim, üye de değilim. Behçet Başkanı seviyorum. Onun için her ortamda Mustafa Ferizcan olarak bulunurum. Herkese saygımız var. Alim Başkan da Fethiye ve Fethiyespor için güzel işler yapacaktır. Kendisinin Fethiyespor için gelir getirici kaynaklar yaratacağını daha önce söylemişti ama o gün Fethiyespor otoparklarını kim tarafından alındığını herkes biliyor. Ben isterdim ki bugün beni siyaset yapmakla eleştirenler, madem Fethiyespor’u çok seviyorlar Fethiyespor için keşke onlar da birer tepki koyabilselerdi. Bizler bir şey söylüyorsak Fethiyespor için söylüyoruz. Ben sporcuyum, spor adamıyım. Bu eleştirilere katılmıyorum ama saygıyla karşılıyorum'' dedi.
''BAĞIŞ YAPACAĞIM''
Kulübe temlik koydurduğu iddialarını da cevaplandıran Ferizcan, '' İlerleyen zamanlarda kulübe bir miktarını bağış yapacağım. Bunu gerekli kişilerle paylaştım'' şeklinde konuştu.

''İBRA KONUSUNDA USULSÜZ HİÇ BİR ŞEY YOK''

Başkan Mustafa Ferizcan, ibra edilmeyecekleri konusunda ise bu sözleri üzüntü ile karşıladığını belirtip, ''Usulsüz hiç bir şeyimiz yok'' dedi. Ferizcan, ''Kulüp anlamında ben bu sözleri çok üzüntüyle karşılıyorum. Bizim yüzümüz ak bu anlamda. Belki sportif başarılı olamadık ama diğer anlamda usulsüz hiçbir şey yapmadık. Ben Fethiyespor için aracımı sattım. Bugün motorumu satmam gerekiyorsa motorumu da satarım. Ben Fethiye’nin çocuğuyum. Allah korusun boğazımızdan bir lira geçmedi geçmez de. 1 lira gelirin olmadığı yerde biz bu kulübü ayakta tutmaya çalıştık. Tamamen vicdanımız rahat, usulsüz bir şey yapmadık'' ifadelerini kullandı.

''4 OYUNCU TEMLİK KOYDURDU''
Fethiyespor'u alacakları için 4 oyuncunun daha Futbol Federasyonuna başvurduğunu ifade eden Ferizcan, ''Şu an 4 tane oyuncumuz var. Medeni, Fethi, Recep ve Erdi. Federasyona şikayet olayı şu şekilde: Biz bunu devre arasında da yaşadık ve o oyuncuları affetmedik. Neden affetmedik? Bizler takımın durumuyla ilgili, karşılaşmalara motive olmaya çalışırken o dönemdeki 7-8 tane oyuncu birlikte hareket edip bizleri toplu bir şekilde federasyona verdiler. Neden toplu bir şekilde veriyorlar. Çünkü ödeme miktarı ne kadar artarsa onların serbest kalması o kadar artıyor. Verdiklerinde garanti ücretleri var ve o zamana kadar ki hak ettikleri maç başı ücretleri var. Şimdi bu oyuncu bizde 10 liraya oynuyorsa, 5 liralık müracaat yapıyor. Tabi bu sayı çoğaldıkça doğal olarak kulübün ödemesi güçleşiyor. Bizim orada önümüzde 2 tane seçenek vardı. Birincisi özellikle sezon sonunda mukavelesi bitecek olan oyuncuların ödemelerini yapmayıp serbest kalmalarına göz yumup, sezon sonu yaz döneminde yeni gelecek yönetimin önüme bir transfer engeli çıkacaktı. Bizler ya bunu yapacaktık ya da diyecektik ki; onları yaptığımız ödemeyi yapmayıp ikinci devre arası ve ikinci devre için kullanacaktık. Belki de ben bu ekonomik sorunları yaşamayacaktım. Ama bizler ikinci yolu seçtik. Kulübün geleceğinin bizim şahsi rahatlığımızdan daha önemli olduğunu, burada esas olanın kulübün menfaattarı olduğunun, şu dönemde bu ödemeleri yapmamız gerektiğini ve yaz döneminde kulübün karşısında transfer yasağı çıkarmamız gerektiğini karar verdik. Ve bu oyuncuların devre arası kendilerine kulüp bulmalarını, geriye kalan bonservis ücretlerini kulübün kazanç sağlamasını hesap ettik. Ve bu yöntemi tercih ettik.  Hepsini ödeme yaptık. Sadece Hakan Olkan, Bandırmaspor ile anlaştı. 90 bin TL bonservis kulübe kazandırdık. Diğer oyuncular kulüp bulmadılar ve onlarda ikinci yarı hak ettikleri maç başlarında mahrum kaldılar. Bizde yeni gelen oyunculara aradaki fark kadar transfer gerçekleştirdik. Tabi ki yanlış transferden dolayı 300-500 bin lira kayıp söz konusu olabilir. 7-8 milyon borcun olduğu bir yerde herhalde 300 bin liranın da çok adı okunmaması gerek diye düşünüyorum'' dedi.

 

''KULÜP HEPİMİZİN''
Fethiyespor'un gelecek yönetimine önerileri konusunda ''Kulüp hepimizin, önce birlik beraberlik şart'' diyen Ferizcan, ''Kulübü bilen bir teknik adamla devam edilmeli. Belki Mustafa Ceviz hocayla devam edilebilir. Ama ekonomik olarak tüm şehrin takıma destek çıkması gerekiyor. Bütün STK’lar, Ticaret Odasının, Esnaf odasının ve diğer bütün ön planda olan STK’ların bu takıma destek olması gerekiyor. Bu Mustafa Ferzican’ın babasının şirketi değil. Bugün Ferizcan olur yarın başkaları olur. Ama kulüp hepimizin. Benim bu kulübe destek olamam için illa başkanlık ya da yöneticilik yapmama gerek yok. Ben her zaman bu kulübümün emrindeyim. Bana göre herkesin bu şekilde düşünmesi gerekiyor'' diye konuştu.

ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Bakmadan Geçme