Evi yanan aileye Kızılay'dan yardım eli

Türk Kızılay Menteşe Şubesi ekipleri Muğla'nın Menteşe İlçesi Akbük Mahallesi'nde meydana gelen yangında evi tamamen yanan 57 yaşındaki Halil İbrahim Uysal ve eşini ziyaret ederek, yakınlarında misafir olarak kalan aileye kıyafet ve gıda kolisi yardımında bulundu.

  • 861
Evi yanan aileye Kızılay'dan yardım eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 


Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Sinan Koca ve Kızılay gönüllüleriyle birlikte Muğla'nın Menteşe İlçesi Akbük Mahallesi'nde meydana gelen yangında evi tamamen yanan Halil İbrahim Uysal ve eşini ziyaret etti.
Yanan evde sosyal inceleme de bulunan Kızılay ekiplerine, eşi 51 yaşındaki Hatice Uysal ile birlikte yaşadıklarını anlatan Halil İbrahim Uysal, Elektrik kontağından çıkan yangında kısa süre içinde evlerinin yandığını ifade ederek, "Öncelikle yangına su kovalarıyla müdahale eden komşularıma teşekkür ediyorum. Bugün buraya gelerek inceleme yapan Kızılay ekiplerine de teşekkür ediyorum. Yanan evinin yerine yapacağımız ev için nakdi destek verilmesini istiyorum. Yardımseverlerden yapacağımız evde kullanmak üzere mobilya, mutfak eşyası yardımı bekliyorum” dedi.
"DEVLET SEFERBER OLDU" 
Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz ise yangının ardından devletin tüm kurumlarının seferber olduğunu belirterek, "Kızılay Menteşe Şubesi olarak ilk aşamada yangında evleri tamamen yanan aileye gıda kolisi ve kıyafet yardımında bulunduk. Ailenin barınma sorununun çözümü için AFAD ve Menteşe Kaymakamlığı İle görüştük. Aileye en kısa süre içinde barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli yardımlar yapılacak. Halil İbrahim Uysal amcamızın talebi doğrultusunda aileye maddi yardım yapılması için Türk Kızılay Genel Merkezimizle görüşeceğiz. Ailenin acil barınma ihtiyaçları olan, yatak, battaniye ve mutfak malzemelerinin temini için de girişimlerde bulunacağız. Hayırseverlerimiz aracılığı ile evi yanan aileye buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak, battaniye ve mutfak gereçleri ulaştıracağız” diye konuştu.
YARDIM ÇAĞRISI
Şube Başkanı Kenan Gürbüz, yangında evi yanan ailenin geçimini balıkçılıkla sağladığına işaret ederek, hayırseverlerden aileye yardım çağrısında bulunarak, “Yangında aile fertlerinin tüm kıyafetleri ayakkabıları yanmış. Mutfak eşyaları, yatak, mobilya ve tüm ev eşyaları kullanılmaz durumda. Aileye yardım etmek isteyen hayırseverlerimiz Türk Kızılay Menteşe şubemiz aracılığı ile aileye yardımlarını ulaştırabilirler” diye kaydetti.
 

Evi yanan aileye Kızılay'dan yardım eli
Evi yanan aileye Kızılay'dan yardım eli
Evi yanan aileye Kızılay'dan yardım eli

Bakmadan Geçme