Etiyopyalı Atletler Maratona Damgasını Vurdu

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen Fethiye Spor Festivali, Uluslararası Likya Yarı Maratonu ile son buldu. Şehit Fethibey Parkı'nda start alan yarışta katılımcılar sahil bandı üzerinden yarımadayı turlayıp, geri döndü. Etiyopyalı atletlerin ilk 3 sırayı aldığı 21 kilometrelik maratonun kazananı ise 1.09.31'lik derecesiyle Fetene Alamu Regasse oldu.

  • 1326
Etiyopyalı Atletler Maratona Damgasını Vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Spor Festivali’nin kapanışı Uluslararası Likya Yarı Maratonu ile oldu. Amatör Spor Haftası ile birleştirilen organizasyonda ayrıca Fethiye’deki öğrenciler yaş gruplarına göre 2 kilometre ve 5 kilometrelik etaplarda yarıştılar. Çekişmeli anlara sahne olan yarışlarda, katılımcılar bitiş çizgisine ulaşabilmek adına büyük efor harcadılar. Şehit Fethibey Parkı ve sahil bandı üzerindeki yarışmaları vatandaşlar da ilgiyle takip etti. 

21 kilometrelik Uluslararası Likya Yarı Maratonu, Şehit Fethibey Parkı’nda start aldı. Katılımcılar sahil bandını takip ederek, yarımadaya ilerledi. Yarımadadan dönüş yapan maratoncular, yine Şehit Fethibey Parkı’nda yarışı tamamladılar. Etiyopyalı atlet Fetene Alamu Regase yarışmayı 1.09.31’lik derecesi ile kazanırken; yine EtiyopyalıKefyalevDejaBurise1.14.25’lik derecesi ile ikinci, aynı ülkeden Argechew Assefa Tolada 1.16.19’luk zamanı ile üçüncü oldu. 

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit yaptığı açıklamada, “Geçen hafta başladığımız ve 6 kategoride etkinliklerin yapıldığı Fethiye Spor Festivali’ni tamamladık. Açık su yüzme yarışı, oturarak plaj voleybolu ve bisiklet yarışlarını geçen hafta yapmıştık. Bu hafta karate şampiyonası, satranç turnuvası ve yarı maraton organizasyonları yapıldı. Uluslararası Likya Yarı Maratonu, 21 kilometrelik bir parkurda yapıldı. Şehit Fethibey Parkı’ndan başlayan yarışta sahil bandı takip edilerek, yarımadadan dönüş yapıldı. Spor festivaline katılım sağlayan sporcularımıza, ilgi gösteren vatandaşlarımıza ve destek sağlayan kurumlarımız ile işletmelere çok teşekkür ediyorum” dedi. 


 

Bakmadan Geçme