Ergün'den soru önergesi

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

  • 740
Ergün'den soru önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e turizm imarlı arazileri mesken olarak kullandıkları halde, elektrik faturalarını ticarethane tarifesi üzerinden ödeyen vatandaşların yüksek elektrik faturaları altında ezilmemesi için bakanlığın bugüne kadar yapmış olduğu herhangi bir çalışması olup olmadığını sordu. Ergün ayrıca verdiği soru önergesinde “Bu durumdaki vatandaşların mesken olarak kullandıkları arazileri mesken olarak kullanıp kullanmadıklarının tespit edilmesi ve elektrik tüketimlerinin mesken tarifesine göre fiyatlandırılması konusunda bakanlığın önümüzdeki dönemde hangi adımları atacaktır? Türkiye genelinde söz konusu sıkıntının muhatabı olan hane sayısı kaçtır? Muğla genelinde söz konusu sıkıntının muhatabı olan hane sayısı kaçtır? ” dedi.
Haber

Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergün verdiği soru önergesi ile ilgili olarak “Muğla ilimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir tarafında turizm imarlı araziler üzerinde mesken olarak kullanılan konutların elektrik enerjisi tüketiminin fiyatlandırması, ticarethanelere ve turistik tesislere uygulanan tarife üzerinden yapılmaktadır. Hal böyle olunca, bu durumdaki vatandaşlarımız, normal konutlarda tüketilen elektriğe ödenen ücretten çok daha yüksek bir ücret ödemek durumunda kalmaktadırlar.
Son aylarda çeşitli sebeplerle elektrik enerjisi fiyatlarındaki yüksek artışlar özellikle bu sıkıntının muhatabı olan vatandaşlarımız açısından artık kabul edilebilir düzeyi aşmış, sürdürülebilir olmaktan çıkmış ve vatandaşlarımızın haklı şekilde tepki göstermesine neden olmuştur. Dolayısıyla, turizm imarlı arazilerini mesken amaçlı kullanan vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları yüksek elektrik faturaları konusunda içinde bulundukları sıkıntının giderilmesi elzem hale gelmiştir” dedi.


Haber

Bakmadan Geçme