En büyük hayalini gerçekleştirdi

Fethiye'nin Faralya Mahallesinde doğuştan cam kemik hastası olan Ümit Göktepe (31), büyük hayal kurduğu gözleme işletmesini hayata geçirince üyesi olduğu Fethiye Zihinsel Özürlüler Derneği üyeleriyle mahalle sakinlerine yemek düzenledi.

  • 853
En büyük hayalini gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğuştan cam kemik hastası olan Ümit Göktepe'nin hayalinde evlerinin yanında gözleme işletmesi açmak vardı. Yaklaşık 2 yıl önce evinin yanındaki yere toprağın kaymaması için taş duvar çektirdi. Belediye ilgilileri yörenin arkeolojik ve doğal sit olduğunu belirtip, tutanak tuttu. Cam kemik hastası Ümit Göktepe mahkemeye de verildi, yargılandı. 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Verilen ceza ertelendi. Ardından imar barışı çıktı. Ümit Göktepe yılmadı. İmar barışından yararlanıp yapı kullanma belgesi alarak ''Kelebek'' restoranını açtı. Babası Hamdi, annesi Emine ile birlikte restoranını açınca hayali olan bağlı bulunduğu Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman ve tüm üyelere yemek verdi. Yemeğe yakın arkadaşı olan Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun ile mahalle sakinleri de katıldı. Gözleme yapılan işletme yasal olarak açılırken, cam kemik hastası Ümit Göktepe, şimdi post makinesinden kart geçiriyor. Annesinin açtığı gözlemeleri müşterilere sunuyor. Parayı tahsil ediyor. 
Ümit Göktepe, ''Çok mutluyum. Hayalim işletmeci olmaktı. Yapamazsın diyenlere yapacağım diyordum. Allah'ın izniyle işletmemi açtım. Ailemle birlikte işletmemi çalıştıracağım. Geçtiğimiz bahar ayında özürlülük maaşım kesildi. Yüzde 94 özürlü raporum bulunuyor. Ama hayatla mücadelemi sürdüreceğim. Topluma işletmeci olarak katılmak istedim ve başardım'' dedi. 
Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman da ''Engellilerin topluma kazandırılması gerekiyor. Projeler gerçekleştirilmeli. Ümit Göktepe iyi bir mücadele örneği göstererek pek çok engelliye örnek bir davranış sergilemiştir. Bu yemek için kendisine ve ailesine teşekkür ediyoruz'' diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme