EMITT'in Gözdesi Fethiye

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında yerini alan Fethiye standı, fuarın gözdesi oldu. Fuara katılan turizmciler ve vatandaşlar, Fethiye standı önünde yoğunluk oluşturdu. Katılımcılar 3 boyutlu yamaç paraşütü simülasyonuna büyük ilgi gösterdi. Fethiye'nin açılış kokteylinde de Fethiye standı doldu taştı. Standı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Şişli eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül de ziyaret etti.

  • 1161

Türkiye’nin turistik değerlerinin tanıtılması, turizmin çeşitlendirilmesi ve sektörün hareketlendirilmesinde önemli rolü olan EMITT fuarında ikinci günde Fethiye’ye büyük ilgi oldu. Fethiye’yi temsilen fuara Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yanı sıra sivil toplum kuruluşları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (FESO), Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, TÜRSAB Batı Akdeniz YTK, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER), Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Dalamanı Havalimanı YDA katıldı. Ulusal ve uluslararası düzeyde 60.000’in üzerinde yoğun bir katılımcıyla gerçekleştirilen fuarda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu da tam kadro yer alırken, Fethiye’nin tanıtımı en etkili şekilde yapılıyor. Fethiye EMITT Fuarı’nda stantta yer alan Fethiye ve Babadağ tanıtım broşürlerinin yanı sıra üzerinde Fethiye’nin güzelliklerini yansıtan kültür haritası, Fethiye atkısı gibi klasik tanıtım metaryellerinin dışında 3 boyutlu yamaç paraşütü simülasyonu ile ziyaretçilere tanıtılıyor. Simülasyon Babadağ’dan Ölüdeniz’e uzanan heyecanı katılımcılara 3 boyutlu olarak yaşatıyor. 3 boyutlu yamaç paraşütü simülasyonu bu sene de en fazla ilgi çeken tanıtım öğesi oldu. Simülasyonu izlemek isteyen ziyaretçiler zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdular. 
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Diğer stantları da geziyoruz. Fethiye’ye ilgi ve alaka oldukça yoğun. Bu sene de ilgi çok güzel. İnşallah çok güzel bir yaz bizi bekliyor” dedi.
KARACA, “HEDEFİMİZE ULAŞTIK”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fuarda hedefimize ulaştık. İnanılmaz bir kalabalık var. Artık bundan sonra Berlin fuarı ve Rusya’da düzenlenecek olan fuara da katılacağız. Fethiye’yi, farklı siyasi görüşteki insanlarımızla birlikte Fethiye’ye hizmet etme noktasında hep beraberiz. Ve bu beraberliğimizi görev sürecim boyunca hep beraber yürütmek istiyoruz. Fethiye tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle cazibe haline gelmiş bir merkez. Biz Fethiye’mizi daha güzel yerlere daha kaliteli turistleri çekmek için Fethiye’yi hak ettiği yere getirmek için gerekli mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı.
ÇIRALI, “İYİ BİR SEZON GEÇECEĞİNE UMUT EDİYORUM”
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Standımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün geldi. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik olduğu zaman bu başarıya zaten ulaşıyorsunuz. Bodrum, Dalaman, Fethiye, Seydikemer, Marmaris hepsi buradalar. Sırayla açılış kokteyllerini yaptık. Herkes elinden geleni yapıyor. Herkesin istediği de 2020 yılı nasıl geçecek. Bizde elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bütün arkadaşlar, otelciler, acenteciler, turizmciler… Oldukça kalabalık geçiyor. İyi bir sezon geçeceğine umut ediyorum. EMİTT, dünyanın 4 fuarından bir tanesi. Bu heyecandan sonra 2020 zayıf geçerse yakışmaz, inşallah 2020 yılı turizm açısından iyi geçecektir” diye konuşu. 
Çıralı, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını ve ev sahipliğini yaptığı Fethiye Turizm Konseyi olarak, 4 gün sürecek 24’üncü EMITT Fuarı’nda bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için hazırlandık. Belediyemizin katkılarıyla hazırlanan Fethiye standında dünyanın 4 bir yanından gelen katılımcılara bölgemizi tüm değerleriyle en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyemizin desteği de bize güç veriyor. Ortak hedefimiz gerek yasal düzenlemeler gerekse Thomas Cook’un iflasıyla olumsuzluklarla kapattığımız 2019 yılının da yaralarını saracak şekilde 2020 sezonunun tüm paydaşlarımız açısından verimli ve bol kazançlı olması.”
 

EMITT'in Gözdesi Fethiye
EMITT'in Gözdesi Fethiye
EMITT'in Gözdesi Fethiye
EMITT'in Gözdesi Fethiye
EMITT'in Gözdesi Fethiye
EMITT'in Gözdesi Fethiye

Bakmadan Geçme