EMİTT FUARI DEĞERLENDİRİLDİ

Fethiye, bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ndan (EMITT- 2019) ödülle döndü. Fethiye standı, EMITT'te En Başarılı Destinasyon Tanıtım Ödülü'ne layık görüldü. Fethiye Belediyesi Başkanı Behçet Saatcı, ödülü Turizm Konseyi üyeleri ile paylaştı.

  • 2753
EMİTT FUARI DEĞERLENDİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’deki kurumlar arası birlik ve dayanışma uluslararası platformda da ses getirdi. Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan ve turizm sektörünün uluslararası buluşma noktası olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı- EMITT’te Fethiye standına verilen ödül Turizm Konseyi’nin başarısı olarak takdim edildi. Fethiye Belediyesi Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Ticaret Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konseyi üyeleriyle bir araya gelerek bunun Turizm Konseyi’nin başarısı olduğunu söyledi. FTSO’ Hizmet Binası’nda düzenlenen ortak basın toplantısına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, , Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İkinci Başkanı Veli Uysal, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Çalış-Der Başkanı Mete Ay, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Müdürü Orçun Songur, Göcek Kültür ve Turizm Derneği adına Ramazan Dim, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi adına Musa Ünsal ve Eray Gürol, Fethiye Güç Birliği Şirketi Müdürü Selamettin Yılmaz ve Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra katıldı.

 

Basın toplantısında EMITT’in Fethiye’nin ve bölgenin tanıtımı açısından önemli bir fuar olduğunu vurgulayan Behçet Saatcı, “Birlik ve beraberlik içinde bu yıl da EMITT Turizm Fuarı’nda yerimizi aldık. Fuarda yer alan 5 bin 602 kurum ve kuruluş arasından Fethiye’nin En Başarılı Destinasyon Tanıtım Ödülü’ne layık görülmesi, ikinci kez EMITT’ten ödülle dönmek çok gurur verici. Bu başarı muhakkak ki birlik ve beraberliğimizin bir sonucu. EMITT Fuarı hazırlıklarına destek veren ve Fethiyemizin tanıtımında önemli çalışmalar yapan Fethiye Turizm Konseyi üyeleri başta olmak üzere bu işe emek veren herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

5 POUNDA ODA SATMA ZAMANI BİTTİ

 

Saatcı, 2018 EMITT fuarında da Fethiye’nin En Başarılı Destinasyon Tanıtım Ödülü aldığını hatırlatarak,  “Bu yıl verimli bir fuar dönemi geçirdik. Bütün Fethiye olarak birlik ve beraberlik içinde fuarda yer aldık.  2019 yılından beklentiler yüksek. Yeter ki bu coğrafyayı ucuza satmayalım, 5 Pound'a oda kahvaltı vermeyelim, coğrafyamızın hakkı olan fiyatları isteyelim. Artık fiyat kırma değil, fiyat yükseltme zamanı! Fiyatları artık biz belirleyeceğiz, operatörler de buna uyacak." dedi

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

 

Toplantıda Fethiye’nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte örnek bir dayanışma içinde EMITT 2019’da yer aldığını vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da şunları söyledi:

 

“Turizm Konseyi olarak 31 Ocak’ta başlayan EMITT Fuarı için yine birlik, beraberlik ve dayanışma örneği gösterdik ve Fethiye Belediyemizin de katkılarıyla fuar standının en iyi şekilde hazırladık. Fethiye standı, 94 ülkeden toplam 5 bin 602 kurum ve kuruluşun yer aldığı EMITT Fuarında ilgi odağı oldu. Ülkemizin turistik değerlerinin tanıtılması, turizmin çeşitlendirilmesi ve pazarın hareketlendirilmesinde önemli rolü olan EMİTT fuarı ile bölgemizi en iyi şekilde tanıtma imkanı bulduk. Fuarda, Fethiye olarak iddialıydık, çalıştık, emek verdik. Ve emeğimizin karşılığını hem turizm profesyonelleri ile yapılan bağlantılarla hem de ödüllendirilerek aldık. Fethiye olarak bu yıl Turizm Merkezleri Dalında En iyi Destinasyon Tanıtımı ödülünü ikinci kez almanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Birlikten kuvvet doğar. Turizm Konseyi ile başlayan ve güçlü bir şekilde devam eden birlikteliğimize katkı yaparak, yurt içi ve yurt dışı tüm fuarlarda bölgemizin tanıtımına hizmet eden başta Belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Fuarlar bizler için çok önemli. Amacımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da turizmde iyi bir sezon yaşamak hatta geçen yıldan daha verimli bir sezon geçirmek. İnşallah 2019 de hedeflediğimiz gibi bereketli ve karlı turizm sezonunu yaşarız.”

 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Çalış-Der Başkanı Mete Ay, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Müdürü Orçun Songur, FETAV Müdürü Dilek Dinçer ve Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi’nden Musa Ünsal da toplantıda yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemine işaret ederek, 2019 sezonun başarılı olması dileklerini ilettiler. Toplantının sonunda Turizm Konseyi üyeleri de Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya Fethiye’nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı çiçek sundular. Basın toplantısı toplu fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme