EL SANATLARI SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan el sanatları kursuna katılan kursiyerlerin eserleri sergilendi.

  • 1115
EL SANATLARI SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Karaçulha Mahallesinde açılan El sanatları kursununsergi açılışı yapıldı.Programa Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, okul ve kurummüdürleri, vatandaş, kursiyerlerve öğrenciler katıldı.

 

Karaçulha Mahallemizde 6 farklı alanda kurs açıldığını ve bu kurslardan 278 kişinin faydalandığını belirten Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ender Suat Tok; “Açılışını yaptığımız el sanatları sergimizde; el nakışları, mefruşat, İğne oyası, keçe süsleme, tezhip,  taş branşlarına ait ürünler yer almaktadır. Kursumuz 01 Kasım 2018 tarihinde 17 kursiyerle başlamıştır. Ayrıca kurumumuz tarafından Karaçulha mahallemizde Halk Oyunları, Plates, İngilizce,İşaret Dili,alanlarında kurslar açılmıştır. Emeği geçen tüm kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimize ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu açılışta bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’da “Fethiye Halk Eğitimi Merkezimizin Sanat ve Sergi Günleri kapsamında Karaçulha mahallesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlemiş olduğu el sanatları kursunun sergisinde birlikteyiz. El sanatları kursuna gelerek bu güzel el emeği göz nuru eserleri üretmelerinden dolayı kursiyerlere teşekkür ediyorum.  Halk Eğitim Merkezimizin mahallelerde bu kursları açması bizim için çok önemli,unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yeniden canlandırma çalışmalarını ilgiyle takip ediyor ve bundan da mutluluk duyuyorum.  Karaçulha mahallemiz de yöresel kıyafetler kursiyerlerimiz tarafından aslına sadık kalınarak yeniden yapılmış çok güzel Halk Eğitimi Merkezi idarecilerini öğretmenleri ve kursiyerleri tebrik ediyorum. Serginin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleritarafından sergi açılışı yapıldı.

 

Bakmadan Geçme