Ekmekte fiyat karmaşası

Akaryakıt , elektrik ve un gibi fırıncıların kullandığı ürünlere ardı ardına yapılan zamlardan sonra ekmek fiyatlarında belirsizlik kafa karıştırmaya devam ediyor.Ekmeği 200 gramı Fethiye'de iki buçuk TL'ye satılırken Dalaman'da 3TL ve Ortaca'da 2,5TL 'ye satılıyor.Köyceğiz'de ise 230 gram ekmek 2.5 TL'ye satılıyor.

  • 3447
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ekmekte fiyat karmaşası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekmek fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor. Akaryakıt, elektrik ve un gibi fırıncıların ham maddesi konumun da bulunan ürünlere yapılan ardı ardına zamlardan sonra ekmek fiyatları da 200 gramı 2,5 TL’ye çıkmıştı. Fethiye,Ortaca’da  ekmek 200 gramı 2.5TL’ye satılırken Köyceğiz’de 230 gram ekmek 2,5TL’ye satılıyor. Dalaman’da ise yine 200gram ekmek 3 TL’ye satılmaya başladı.
Fethiye’de vatandaşlar 200 gram ekmeğin 2,5TL’ye satılmasından şikayet ederken fırıncılarda artan maliyetlerinden dolayı  sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade ediyorlar. Normal ekmek fiyatları önceki dönemlerde fırıncıların bağlı bulundukları oda tarafından veriliyordu. Şu anda yürürlükte bulunan uygulamaya göre ise fırıncıların bağlı bulunduğu oda bakanlıktan ekmek fiyat zammını talep ediyor. Bakanlık uygun görürse il bazında ekmek fiyatlarına zam yapıyor.Bu uygulamaya göre il bazında belirlenmesi gereken ekmek kilogram fiyatı Muğla ilçelerinde farklılık gösteriyor.
Bunun sebebinin ise satılan ekmeğe az miktarda da olsa susam ve süt ilave ederek ekmeğin normal ekmek statüsünden çıkarılarak katkılı ekmek statüsüne getirilmesi olduğu ifade ediliyor. Katkılı ekmek fiyatları fırıncıların bağlı bulunduğu oda tarafından belirleniyor.
Fethiye’de ekmeğin fiyatına güncellene beklediklerini ifade eden 25 yıllık ekmek ustası Sinan Yıldırım “ Ekmeğin şu an ki fiyatı 200gr, pişmiş olarak 2.5tTL. Şu anda günlük malzemeler konusunda artışlar oluyor. Yeni bir zam bekleniyor. Enflasyonun sürekli artmasıyla, un, yağ vb. malzemelerde her gün artış oluyor. Bunun sonucunda biz de yeni bir fiyat güncellemesi bekliyoruz” dedi. 
 

Ekmekte fiyat karmaşası
Ekmekte fiyat karmaşası
Ekmekte fiyat karmaşası
Ekmekte fiyat karmaşası
Ekmekte fiyat karmaşası
Ekmekte fiyat karmaşası
Ekmekte fiyat karmaşası
Ekmekte fiyat karmaşası

Bakmadan Geçme