Eğitimcilere Eğitim Verildi

Fethiye'deki öğretmenlere, okullardaki öğrencileri bilinçlendirmeleri amacıyla Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde 'Eğitimcilerin Eğitimi' başlığı altında seminer verildi.

  • 848
Eğitimcilere Eğitim Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği işbirliğiyle düzenlenen eğitim seminerinde, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, atık yönetimi ve sıfır atık sürecine geçişle ilgili bilgiler verdi. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Eğitim Uzmanı Çevre Mühendisi Seyhan Öz Ulucan ise atık pillerin geri kazandırılmasıyla ilgili eğitimcileri bilgilendirdi. 
Gerçekleştirilen seminerle ilgili açıklamalarda bulunan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kabak,”Fethiye’de gerçekleştirilen özellikle “Atık Yönetimi” konusundaki faaliyetler “Sıfır Atık Yönetmeliği” ile birlikte hız kazandı. Bu anlamda tüm kurum kuruluş ve işletmelere hatta hanelere büyük sorumluluk düşmektedir. Biz de bugün öğretmenlerimize Sıfır Atık konusunda, uygulamada neler yapabileceklerini, online işlemler sırasında izlenecek adımları anlatmaya çalıştık. Çünkü bu uygulamalar ile her kurumun ne kadar atık çıkardığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dijital ortamda takip edilmesi gerekiyor. Okullarda verilen çevresel seminerlerin bu sisteme girilmesi gerekiyor. Bu ve buna benzer birçok detay bulunmaktaydı. Öncelikle öğretmenlerimizin bu konudaki soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Onun dışında TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği) yetkilisi Çevre Mühendisi meslektaşım Seyhan Öz Ulucan tarafından “Atık Pillerin Geri Kazanımı” konusunda çok özel bir sunum izledik. Birçok konuda Fethiye ilçesi olarak gerçekten başarılı olduğumuzu görmek bizleri yüreklendirdi. Kendisinin teşrifleri dolayısıyla Seyhan Hanıma ve bu vesileyle Tap Derneği’ne ve katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz“ dedi.
 

Eğitimcilere Eğitim Verildi
Eğitimcilere Eğitim Verildi
Eğitimcilere Eğitim Verildi
Eğitimcilere Eğitim Verildi
Eğitimcilere Eğitim Verildi

Bakmadan Geçme