Dünya Türk Birliği Teşkilatı'ndan Karaca'ya Onur Belgesi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya Dünya Türk Birliği Teşkilatı tarafından Onur Belgesi verildi. Karaca için hazırlanan plaketine verildiği nezaket ziyaretinde Dünya Türk Birliği Teşkilatı Genel Merkezinin yapabileceği her türlü faaliyette Fethiye Belediyesi'ne destek verileceği kaydedildi.

  • 1011
Dünya Türk Birliği Teşkilatı'ndan Karaca'ya Onur Belgesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haziran ayı meclis toplantısında Kenan Evren Caddesi ismi, Dünya Türk Birliği Teşkilatının önerisiyle Karabağ Caddesi olarak değiştirilmişti. Dünya Türk Birliği Teşkilatı Genel Başkanı Murat Akar Çobanoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Alim  Karaca ‘ya verilmek üzere, onur belgesini, Belediye Başkan Vekili Nurettin Metin Sevinç’e verdi. Göcek’te yangından zarar gören alanın ağaçlandırılması ve trafik sıkışıklığının giderilmesi için de farklı projeler dosya halinde Başkan Vekili Nurettin Metin Sevinç’e sunuldu. 

 

Türk Cumhuriyetleri Göcek Ağaçlandırmasına Talip

Dünya Türk Birliği Teşkilatı Genel Merkezi yönetim kurulu üyeleri ve başkan Murat Akar  Çobanoğlu Belediye Başkanvekili Nurettin Metin Sevinç’i ziyaret ederek Göcek Mahallesinde yanan 350 Hektarlık alanı Türk Cumhuriyetleri olarak ağaçlandırılmasına talip olduklarını kaydetti. Çobanoğlu Fethiye’nin ciğerlerinin yanmasından dolayı son derece üzgün olduklarını dile getirerek, “Göcek’te yanan alanın Türk Cumhuriyetleri tarafından ağaçlandırılası için çalışma başlattık. Fethiye Belediye Başkanımız da yangın başlangıcından itibaren iki gün boyunca arazide yangını takip etmiş söndürülmesi konusunda belediye imkânlarını kullanmıştır. Kendilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi. Fethiye Belediye Başkan Vekili Nurettin Metin Sevinç, Dünya Türk Birliği Teşkilatı Genel Merkezi Genel Başkanı Murat Akar Çobanoğlu’na  ve yönetim kurulu üyelerine ilgilerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımız Alim  Karaca için onur belgesi verilmesinden ayrıca memnuniyet duyduk. Dünya Türk Birliği Teşkilatı Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

Dünya Türk Birliği Teşkilatı Genel Başkanı Murat Akar Çobanoğlu ise; “Türk dünyasına verdiği önem için;" Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" diyen Liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün sözüne destek vererek ermeni işgalindeki Türk toprağının adını yaşatmak adına gösterdiği duyarlılık için, Turizm cenneti olan ilçemize Azerbaycan’ın ve tüm Türk Dünyasının kapılarını açmak adına attığı bu onurlu adım için, Atatürk sevdası ve Vatanseverlik çizgisinde Dünya Türk Birliği Merkezi' ne verdiği bu anlamlı destek için Belediye Başkanımız Sayın Alim  KARACA' ya teşekkür etmek istedik. Görüşmemizde Başkanımız Sayın KARACA' ya ayrıca Fethiyemizin sorunlarına çözümler konusunda sonuna kadar destek olacağımızı ve bu bağlamda kendilerine şehrimizin kronik sorunu için otopark önerisi ve bilgi teknoloji ile mobil uygulama desteği çözümümüz konusunda bilgi verdik. Fethiye sınırları içerisinde gerçekleştirmek için çalışmalarımızın devam ettiği Türk Köyü  Projemiz ile de Kültür turizmi için güzel bir alan sağlayacağımızı belirttik ve projemizi anlattık. Başkanımız Sayın KARACA' da Belediyemizin alt yapı vb desteklerde bulunacaklarını belirttiler. Çeşitli Bakanlıklarımıza projeler üreten teşkilatımızın,  devletimiz ile olduğu gibi Fethiye’mizde de her zaman desteğe ve birlikte çalışmaya hazır olduğunu kendilerine bildirdik. Dünya Türk Birliği Genel Başkanı Sayın Murat Akar ÇOBANOĞLU sözlerini şöyle bitirdi. Talihsiz orman yangınlarında yitirdiğimiz orman alanlarımızın yeniden ağaçlandırılması için zaman kaybetmeden Dünya Türk Birliği Merkezi olarak yeryüzündeki tüm Türk teşkilatları ve tüm Türk milletini seferber ederek bu onurlu kutsal göreve insanlık namına talibiz. Ayrıca belirtmek isteriz ki: Çeşitli çevrelerce; Türk Dünyası gönüllüleri olan bizler faşist, barbar, ırkçı gibi Türk olmaktan utanç duyanların uydurdukları bu söylemler yerine Türk Dünyası sevdalılarının ATATÜRK sevdalısı VATANSEVER, İngiliz’in İngilizlik, Arabın Araplık, Fransızın Fransızlık yaptığı gibi TÜRK olarak bizlerin de önce milletimizin haklarını sonrasında vatan sevdamızı buna bağlı olarak da TÜRKÇÜ'lüğümüzü her platformda onurla, gururla ve şerefle taşıyacağımızı da belirtmek isteriz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün de dediği gibi: Türk Birliği’nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapatacağım. Türk Birliğine inanıyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak, dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türklüğün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek.” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme