Dünya şampiyonasında bronz madalya kazandı

Antalya'da gerçekleşen Gençler Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Fethiye Gençlik ve Spor Kulübü'nden Ceren Güçlütürk, bronz madalyanın sahibi oldu. 65 ülkeden 850 sporcunun katıldığı organizasyonda, ülkemizi temsil eden sporcumuzun başarısı sevinçle karşılandı.

  • 2199
Dünya şampiyonasında bronz madalya kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ceren Güçlütürk ilk senesinde İl, Bölge ve Türkiye Şampiyonalarında kazandığı başarılar sonrasında hak kazandığı milli forma ile28 Eylül-07 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen; 65 ülkeden 850 sporcunun katıldığı Dünya Gençler, Yıldızlar ve Minikler Muay Thai Şampiyonasında 3. olarak ülkemize bronz madalya sevinci yaşattı. 
Muay Thai Milli Takımımız, Gençler Dünya Şampiyonasını 22 altın, 37 gümüş, 26 bronz madalya ile takım halinde ikinci olarak tamamladı. Şampiyonayı takım halinde birinci olarak geçen Rusya ise 28 altın, 15 gümüş, 23 bronz madalya kazandı. Gençler Dünya Muay Thai Şampiyonası’nda Yıldız Kızlar 56 kilo kategorisinde Rus Anna Khoroshenkova altın madalya kazanırken, gümüş madalyayı Amerika Birleşik Devletleri’nden Olivia Onofrel kazandı. Temsilcimiz Ceren Güçlütürk ve Yeni Zelanda’dan Rhya Henare bronz madalya kazanma başarısı gösterdiler. 
Dünya 3. Ceren Güçlütürk yaptığı açıklamada, “Ülkemizin dünya şampiyonasında 66 ülke içerisinde takım halinde 2. olmasındaküçük bir katkımız olmasından dolayı da gururluyum. Bir dahaki sefere daha iyi hazırlanıp dünya şampiyon olacağım. Talihsiz bir maç kaybettim.Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Ama bir sonraki dünya şampiyonlarında İstiklal Marşımızı çaldırmak istiyorum” dedi. 

Başarılı sporcunun Antrenörü Songül Ayten bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Milli takıma bir dahaki sefere daha çok sporcu kazandırarak, Bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek için daha çok çalışacağız CerenGüçlütürk önümüzdeki organizasyonlarda dünya şampiyonluğuna ulaşacaktır. İlk defa katıldığımız dünya şampiyonasında üçüncülüğü elde ettik ve ülkemize bronz madalya kazandırdık. Kendisini tebrik ediyorum. Bunun yanında 28 Eylül-07 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’da yapılan Muaythai Gençler Dünya Şampiyonası’nda 22 altın, 37 gümüş 26 bronz madalya ile Milli Takımımız 66 ülke arasında takım halinde ikinci olmuştur. Milli Takımı sporcularımızı kutluyor, bu başarıyı ülkemize armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


 

 

Bakmadan Geçme