Doktorlar Greve Gidiyor

TBMM'deki düzenlemenin geri çekilmesi nedeniyle hekimlerin 15 Aralık Çarşamba günü greve gidecekleri açıklandı. Grev günü acil servisler dışında sağlık hizmeti sunulmayacak.

  • 1464
Doktorlar Greve Gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Dev-Sağlık İş, Genel Sağlık-İş ve Birlik Dayanışma Sendikası’nın katılımıyla yarın (15 Aralık Çarşamba) uyarı grevine gidileceği, acil servisler dışında hekimlerin sağlık hizmeti sunmayacağı duyuruldu.  “Uyarıyoruz! Hakkımız olanı istiyoruz” diyen hekimler Fethiye’de Diş Hastanesi önünde ardından Devlet Hastanesi’nde biraraya gelerek basın açıklaması yapacaklar. 
Konu ile ilgili Türkiye Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklama da, hekimlerin özlük haklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin geri çekilmek istendiğine dikkat çekilerek "Sakın aklınızdan geçirmeyin" uyarısında bulundu. Açıklamasında hekimlerin özlük haklarına ilişkin düzenlemenin bilinmeyen bir zamana ertelenmek istendiğine işaret eden TTB, "Hekimlerin özlük hakları ile ilgili getirilen düzenlemenin geri çekilmek istendiğine dair bilgi almaktayız. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. İlk önerinin daha gerisinde bir tasarıyı sakın aklınızdan geçirmeyin" denildi.


 

Bakmadan Geçme