Doğa sevgisini kendi yazdıkları şiirler ile anlattılar

Fethiye'de düzenlenen şiir yarışmasında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kurumlarda kalan çocuklar, doğa sevgisini kendi yazdıkları şiirler ile anlattılar.

  • 1658
Doğa sevgisini kendi yazdıkları şiirler ile anlattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen şiir yarışmasına Fethiye Belediye Meclis Üyesi Devrim Öztürk, Turgay Öztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, SED Medya Sahibi Seda Köktener, SED Medya Genel Müdürü Sıdıka Kölemen ve diğer yetkililer katıldı. Program öncesinde bir konuşma yapan Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü İsa Eseoğlu, “Bu yıl doğa temalı şiir yarışmamızın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu yarışmanın kaybedeni olmayacak. Çocuklarımız doğaya duydukları sevgiyi kendi yazdıkları şiirler ile anlattılar” dedi. 

Doğa temalı şiir yarışmasının 10 kişilik jüri ekibi arasında Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serpil Çalışkan, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Kerim Türedi, Fethiye SHÇEK Huzurevi Müdürü Adem Güngör, Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Öğretim üyesi ve Psikolog Ufuk Emek, Fethiye Engelsiz Yaşam ve Aile Destek Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, Kesikkapı Mahallesi Muhtarı Süzen Taşar ile SED Medya Program Müdürü ve Tiyatrocu Selin Köktener de yer aldı. 2 özel çocuk ve 3 huzurevi sakininin yanı sıra katılımcılar da şiirleri programa ile renk kattı.Ümit Yaşar Oğuzcan’a ait Milyon Kere Ayten isimli şiiri seslendiren Selin Köktener, büyük alkış aldı. 5 yaşındaki Miraç Kerem Turan, güvenlik güçlerimiz için İstiklal Marşı’nın iki kıtasını okudu. 

Daha sonra yarışmaya katılan 16 öğrenci sırasıyla şiirlerini okudular. Çocukların kendi yazdıkları şiirler büyük beğeni kazandı. Tüm şiirlerin okunmasının ardından jüri üyeleri değerlendirmelerini yaptı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’nden Z.N “Tabiat ve Yaşlılar” isimli şiiri ile birinci olurken; Fethiye’deki kuruma bağlı öğrencilerden İsmail Akdemir “Cennetten Köşedir Memleketim” şiiri ile ikinci oldu. Üçüncülüğü yine Fethiye’den M.E. Sezgin “Doğanın Rengi” isimli şiiri ile üçüncü oldu. Programın sonunda dereceye giren tüm çocuklara Fethiye Belediyesi tarafından hediye çeki ve yarışmaya katılan diğer öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. 
 

Bakmadan Geçme