Dinçel, 'Şampiyon olacağız'

3.lig 3.grupta lider olan Fethiyespor Teknik Direktörü Selahattin Dinçel FRT TV'de Spor Günlüğü Programı'nın konuğu oldu. Dinçel Fethiyespor ile ilgili birçok konuda açıklama yaptı. Çankaya maçını kazanmayacaklarını ifade eden Teknik Direktör Selahattin Dinçel 'Sezon sonunda şampiyon olacağız' dedi.

  • 683
Dinçel, 'Şampiyon olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahattin Dinçel her Salı FRT TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Spor Günlüğü programına konuk oldu: Programda program sunucusu Necati Kanbur ve program yorumcusu Fevzi Sevinç’in sorularını yanıtladı. Bazı pozisyonlarda savunma anlamında sıkıntılar yaşadıklarını ve sürekli bunun üzerinde futbolcuları ile çalıştıklarını ifade eden Dinçel “Adam paylaşımında zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Kullandığımız duran top sonrası savunma hattının adam paylaşımında, cepheden gelen topların uzaklaştırılmasında yaşadığımız problemler sonucu da gol yiyoruz. Lideriz ama 14 gol yemişiz” dedi.
Fethiyespor’un Türkiye liglerinin en fazla gol atan takımı olduğunu belirten Selahattin Dinçel “31 gol attık. Maç başı ortalamamız 3’ün üzerindeydi son maçta gol atamayınca 2.80 civarı ortalamaya düştük. Bu durumda özellikle beklerin daha fazla hücuma çıkma isteklerinde kaynaklanıyor. Bunun sonucunda da topu kaybettiğimiz anda arka tarafta boşluğu da beraberinde getiriyor” dedi.
Son kaybedilen Karbel Karaköprü maçı ile ilgili olarak ta konuşan Dinçel “2 tane maçta 3’er gol yedik. Kırıkkale ve Karaköprü maçında. O maçlarda yediğimiz goller birbirine benzer goller. Tabi ki bu yediğimiz goller üzerinde çalışıyoruz. Ama bu hafta beklemediğimiz şekilde maçın seyri devam etti. Oyuncularımız toparlanmada güçlük çektik” diye konuştu.
Takımda ki her hangi bir olumsuzlukta sorumluluğun kendisinde olduğu ifade eden Selahattin Dinçel “Tabi burada birinci derece sorumlu biziz. Onlar toparlayamadıysa biz toparlayamadık. Ben önce kendimi sorgularım. Sonrasında oyuncuları sorgulamaya başlarım. Çünkü belki tercih hatası yaptım. Belki taktik hatası yaptım. Belki doğru zamanda oyuncu değiştirmedim. Bunun gibi birçok şey var. Maçtan sonra maçı izleyerek uzun bir süre maçı yorumladım. Ders niteliğinde olan pozisyonları defalarca izledim. Oyuncularla 1,5 saat toplantı yaptık. Umuyorum ki bundan sonraki süreçte son maçta yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız. Herkes her şeyin farkında” dedi. 
Diğer takımların Fethiyespor’un lider olmasından dolayı daha iyi motive olduklarını ifade eden Dinçel “ Diğer takımlar sağlam ve mücadelede şekli yüksek olarak oynuyorlar. Sen karşındaki takıma karşı bir tık aşağıda oynarsan, konsantrasyonunu kaybedersen, böyle beklemediğimiz sonuçlarla karşılaşırız. 11 haftada 2 mağlubiyet aldık” diye konuştu.
İlk yarı sonunda hedeflerinin 34 puana ulaşmak olduğunu söyleyen Fethiyespor Teknik Direktörü Dinçel “Puan ortalaması olarak 2 puanın üzerindeyiz. Devreyi 2 puan barajı üstünde bitirmeyi temenni ediyorum. İlk yarının sonuna oynanacak 6 müsabaka var. Ortalama 2 puan alırsak 37 puan barajına ulaşıyoruz. Bizim hedefimiz olan 34 puan hedefimize ulaşmış oluyoruz. Bir bütüne bakıldığında, bir maç sonucuna bakıldığında ve her pozisyonu değerlendiğimizde bizim takımımız Pazar günkü takım değil” dedi. 
Fethiyespor’un yeni bir takım olmasına rağmen uyum sorunu yaşamaması ile ilgili olrak ta açıklama yapan Dinçel “Takımın %80’lik bölümü diğer takımlarda çalıştığım oyuncular. Birebir çalıştığım ve birlikte oynayan oyuncular. Genel anlamda bakıldığında takımın geçmiş yıllarda birlikte oynadığı oyuncuların birbirini iyi tanıdığı, bu tür bir yapının uyum sorunun olmayacağı ve arkadaşlık bağları güçlü olduğu bir yapıyı oluşturacağını ön görüyorsun. Sağ olsun yönetim kurulumuz profesyonel şubemizle birlikte hareket ediyor.  Hareket ederken futbolcunun yeteneği ve kalitesi çok önemlidir. Herkes o tarafa bakar. Ben karaktere bakarak bu oyunculara kefil olarak alınmasını istedim. Sağ olsun bu çocuklar bu oluşumun içerisinde yer aldılar. O karakterde olan futbolcular olunca nasıl bir takım çıkacağı üç aşağı beş yukarı belli olur. Şu anda olduğu gibi istediğimiz bazı transferleri bonservis ücretinden dolayı takıma alamadık. Ama takımı tam olarak oluşturmuş olduk” dedi. 
 

Dinçel, 'Şampiyon olacağız'
Dinçel, 'Şampiyon olacağız'
Dinçel, 'Şampiyon olacağız'
Dinçel, 'Şampiyon olacağız'

Bakmadan Geçme