Deprem, Fethiye'de de korkuttu

Fethiye'de sabah saat 07:44'te merkezi Akdeniz olan 8.7 derinlikteki 5.1 şiddetinde meydana gelen deprem korkuttu. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 5.1 şiddetindeki depremin Fethiye'de can ve mal kaybı meydana getirmediğini, çok fazla bir panik de yaşanmadığını ifade etti.

  • 3231
Deprem, Fethiye'de de korkuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de sabah saat 07:44'te merkezi Akdeniz olan 8.7 derinlikteki 5.1 şiddetinde meydana gelen deprem korkuttu. Sabah saatlerinde Ege Denizi’nde meydana gelen 5.1'lik deprem Fethiye başta olmak üzere diğer ilçelerde de hissedildi. 07.44 sıralarında meydana gelen deprem Rodos ve Marmaris arasında gerçekleşti. Güney Ege'nin kıyı kesimlerinde hissedilen deprem Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada yer alan bölgeleri etkilerken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.44’de Rodos Adası’nın kuzey doğusu açıklarında 5.1 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deniz yüzeyinin yaklaşık 6 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Fethiye’ye 58 kilometre mesafede olduğu belirlendi.Depremi hisseden vatandaşlardan büyük bir bölümükorktuklarını ifade ederlerken, bazı vatandaşlar da hissetmediklerini ifade ettiler. Fethiye Adliyesinde de depremin hissedildiği belirtildi.

CEZA EVLERİNDE HASAR MEYDANA GELMEDİ
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, yazılı bir açıklama yaparak, ''03/10/2019 Tarihinde saat 07:44'de Akdeniz açıklarında 5 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Fethiye'de, adliyemizde, adliye birimlerimizde, Ortaca adliyesinde, Seydikemer-Eşen Ceza İnfaz Kurumunda ve Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Olaya ilişkin yaralanma, can kaybı bulunmamaktadır. ''ifadelerini kullandı. 
Fethiye'de tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin de konakladıkları otellerde hissettikleri deprem ile ilgili olarak deprem öncesi martıların acayip şekilde ses çıkardıklarını iddia ettiler. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, depremin Fethiye'de hissedildiğini, emniyet, jandarma ve Belediye Başkanı ile görüşüp sakin bir şekilde atlatıldığını ifade etti. Şahiner, ''Fethiye, Seydikemer, Marmaris'e kadar hissedilen bir depremdi. Fethiye'ye 58 km açıkta Akdeniz'de 6 km derinlikte 5.1 şiddetinde bir depremdi. Şu ana kadar emniyet ve jandarma bölük komutanlığımız sahaya çıktı. Muhtarlarla görüştüler. Kameralarda tespitler yapıldı. Mal ve can kaybımız yok. Şükrediyoruz. Bu depremlerden hepimiz ders almalıyız. Deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlere göre tedbirler içinde olmalıyız. Hepimize geçmiş olsun'' diye konuştu. 

VALİ CİVELEK AÇIKLAMA YAPTI 
Deniz yüzeyinin yaklaşık 6 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne 58 kilometre mesafede olduğu belirlendi. Muğla Valisi Esengül Civelek, bölgede herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. Civelek, Akdeniz’de oluşan depremin Muğla’nın Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde de kısa süreli hissedildiğini ifade etti.

OLUMSUZ BİR DURUM SÖZKONUSU DEĞİL 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Akdeniz’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede durumun sakin olduğunu belirtti. Karaca, “Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Eğitimle ilgili bir aksama olmayacak. Aileler çocuklarını okullarına bırakıyorlar. Herhangi bir binada hasar oluşmadı” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme