Demirtaş, Gündem Analiz'deydi

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş FRT TV'de her Perşembe saat 21'de yayınlanan Gündem Analiz Programı'na konuk oldu.Demirtaş programda neden aday olduğunu ve başkan seçildiği takdirde yapacaklarını anlattı.

  • 649
Demirtaş, Gündem Analiz'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT TV’de her Perşembe Saat 21’de yayınlanan Gündem Analiz Programı’nın bu hafta konuğu Fethiye Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş’tı.Demirtaş programda program sunucusu Necati Kanbur’un sorularını yanıtladı.
Esnaf Odası Başkanlığı’na neden aday olduğunu açıklayan Kamil Mutlu Demirtaş “ Pandemi döneminde aday olma kararı aldım.Bu dönemde yetersiz kalındığını düşündüm..Bir işi yapamıyor diyorsan yalan atıyorsun. Yapabiliyorsan en iyisini yapcaksın. O göreve talip olucaksın. Biz odanın yetersiz kaldığını düşünüyoruz.Bu sebepten dolayı göreve talip oluyoruz.Odamız 1990 yılından kalma,tahsilat makbuzunu hala el ile kesiyoruz.Teknolojiye ayak uyduramıyoruz.Gelişim çağındayız ayak uydurmamız lazım.Biz göreve talip olduysak  bir iki yılın değil önümüzdeki elli yılın projesini yapmamız lazım.Esnafımızın ufkunu açmamız lazım.Bundan dolayı bu göreve talip olduk” dedi.
“ESNAF OASI’NI SEVDİRMEMİZ LAZIM”
Esnaf Odası Başkanı seçildiği takdirde ilk işlerinin Esnaf Odası’nı esnaflara sevdirmeleri gerektiğini ifade eden Demirtaş “İlk iş olarak esnaf odasını esnafa sevdirmemiz lazım.Bizim esnafımız şuan odadan korkuyor.Odanın ne işe yaradığını bilmiyor.Odamız bilinçli kullanılırsa esnafa çok katkısı var.Bizim görevimiz devletin verdiği imkanları esnafımıza birebir duyurmak.Esnafımızın derdini,sevincinin birebir arkasında duracak bir kurumuz.Biz görevimizi yerine getirsek odayı herkes sever.Biz ilk iş bunu sevdireceğiz” dedi.
“WEB SAYFSINI AÇACAĞIZ”
Göreve geldikleri takdirde yapacakları çalışmaları anlatmaya devam eden Kamil Mutlu Demirtaş “İkinci işimiz olarak bizim zaten şuan web sayfamız hazır durumdadır. Göreve geldiğimiz ilk gün web sayfamızı açacağız.Biz görevi alamasak da alan arkadaşı tebrik edip vermesini de bileceğiz.Bizim gayemiz esnafımıza nasıl katkıta bulunacağımızdır. Şuan teknoloji çağındayız buna ayak uyduramazsak biteriz” diye konuştu.
“BEN DEĞİL;SEN DEĞİL  BİZ OLMASINI BİLECEĞİZ”
Bütün odalarla birleşip birlikte hareket  edilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş “Nasip olup göreve gelirsek ben değil ,sen değil ,biz olmasını bileceğiz.Tek hareket edildiğinden dolayı bir yere gelemiyoruz.Böyle devam ederse zircir marketler bizi bitirecek.Turizm ile iç içeyiz beraber hareket edemezsek ilçemizi yukarıya çıkartamayız.Doğal güzelliğimizi pazarlayamıyoruz.Marmaris ve Bodrum turizmde bizden daha çok pay alıyor” ifadelerini kullandı.
“ODAMIZI ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”
Odamızı ortak akılla yönetmek istiyoruz  diye konuşmasını sürdüren Demirtaş “Biz proje yapıp üreteceğiz bunu esnafımızla tartışacağız,web sitemizi kurup her bölüme temsilci atayacağız.Her sektörün bir temsilcisi olacak. Vatandaşımızdan haberimiz olacak. Yönetim olarak güçlü bir kadromuz var üç yüz kişi ile beraber hareket ediyoruz.”diye konuştu.
“ESNAFA YAPILACAK HER HİZMET BİZİM GÖREVİMİZDİR”
Esnaf Odası’na gelir getirecek projeleri olduğundan bahseden Kamil Mutlu Demirtaş “Çalış’ta Aymes otelimiz var.Bizim esnafımız bunu bilmiyor.Düğün yapacak yer arıyor.Vatandaşımızı yönlendirmeliyiz.Esnafa yapılacak her hizmet bizim görevimizdir.Proje yönetip ileriye dönük eser bırakacağız.Fethiye Sanayi Sitesi bölgemize yetmiyor.Neden ikinci sanayiyi açmıyoruz? Sanayiye revir yapmamız lazım.İmkanlarımız var bunları yapabiliriz. Gelir elde etmek için halk evi tarzında çay ocağı açma fikrimiz var.Esnafın yararlanabileceği bir lokanta açabiliriz.Bunları yapabiliriz yeterki yapmak isteyelim”diye konuştu.
“BİZİM ESNAFIMIZIN BİR LİDERE İHTİYACI VAR”
Bizim odamız şuan elli, yüz kişiyle yönetiliyor.Beş bin kişinin gücünü arkamıza alsak isteyip de yapamayacağımız hiçbir şey yok.Beş bin kişinin güvenini almamız lazım.Biz nasip olursa odaya geldiğimiz de bu güveni alacağız.Bizim esnafımızın bir lidere ihtiyacı var.Esnafımız bunu istiyor.Esnafın kültürel anlamda etkinliğe ihtiyacı var.Futbol turnuvaları düzenleyeceğiz.Oteller ile anlaşıp esnafımıza indirim sağlayacağız” diye konuştu.
“GALATASARAY BAYAN VOLEYBOL TAKIMI’NA NEDEN BAĞIŞ YAPILDI?”
Galatasaray Bayan Voleybol Takımı’na bağış yapıldığını söyleyen Demirtaş “Bunun yerine neden bizim amatör kulüplerimize destek yapılmadı? İstanbul’da olan Galatasaray takımının göğsünde bulunan reklamın bize bir kuruş faydası olmaz.Hastanemize İstanbul’dan hasta gelmeyecek.Yapılacaksa Fethiye’ye destek olalım”dedi.
“ŞEFFAF OLACAĞIZ”
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı göreve geldikjeri takdirde şeffaf bir şekilde yöneteceklerini ifade eden Demirtaş “Esnaf odasının önünde bankamatikler mevcut ordan kira alınıyor.Odanın böyle bir geliri daha mevcut.Odanın kaç para geliri ve gideri var bilmiyoruz.Bu gelirin miktarını odanın asıl sahipleri bilmiyor.Bunları biz şeffaf olarak yöneteceğiz.Esnaf bizim odamızın kaç para girişi ve çıkışı var bunu görecek.Bizim gayemiz elli yüz kişiyle değil hep beraber yönetmek.Beş bin üyemizle beraber odamızı yönetmeye talibiz.Bize yaptıklarımızı değil yapmadıklarımızı söyleyin.Bunu söylerseniz biz her gün proje üretiriz. Esnaf odası Fethiyespor’a sponsorluk için ne kadar destek verildiğini bilmiyoruz.Odamız bize kapalı kutu” dedi.
“ESNAF HASTANESİ ESNAFLARINDIR”
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ile ilgili de konuşan Demirtaş “Bizim odamız on beş on altı yıl önce güçlü bir odaydı. Esnafımızın ufkunu açmamız lazım.Beş bin esnafımızı arkamıza alıp hareket etmeliyiz.Diğer odalarla birlikte on sekiz bine yakın üyemiz mevcut.Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin hisse oranları yüzde otuz birlik kısmı Esnaf Ve Sanatkarlar Odası’na, yüzde 40’ı Esnaf Kooparatifler Odası’na, yüzde on ikisi Şoförler Odası’na kalan bölüm de Mehmet Bey ve Erdoğan Bey diye iki tane doktora ait.Hisselerin çoğu esnafımıza aittir.Esnafımızın hastanede sadece muayne olmasında yüzde on indirim hakkı var.Diğer operasyonlarda indirim hakkı yok. Eskiden esnafımızın yüzde otuz indirim hakkı vardı.Esnaf kartları vardı.Şuan esnafımızın hastanede bir avantajı yok.Göreve gelirsek yüzde otuz bir indirim sağlayacağız.Gerekirse kendi cebimizden yardımcı olacağız” dedi.
“ESNAFLA BİRLİKTE FON OLUŞTURACAĞIZ”
Şuan fon oluşturmakla ilgili bir projeleri olduğunu anlatan Demirtaş “Yönetmelikle ilgili bir sorun olursa esnafla birlikte fon oluşturacağız.Bunlar odanın web sitesinden görülebilecek.İnternet sitesinden kim ne kadar fon kullandı ne kadar para var herşey görülecek.Bunları esnafımızla tartışarak yapacağız.Projelerimiz arasında Fethiye Platformu kurmak var.Gitti gidiyor,Trendyol gibi platform kuracağız.Fethiye’ye gelen kargo sayısı yirmi bin arttı.Bu platformu kurduğumuzda esnafımız Türkiye geneli satış yapabilecek.Bu şekilde esnafımızın gelirine yüzde elli katkı sağlayabiliriz.Ortak fiyat listesi çıkartacağız.Mevcut bakkalları toplayıp ortak fiyat politikasına geçmeye çalışacağız.Bu şekilde ürünü ucuza alıp tüm barketlerde aynı fiyattan satabileceğiz” diye konuştu.


 

Demirtaş, Gündem Analiz'deydi
Demirtaş, Gündem Analiz'deydi
Demirtaş, Gündem Analiz'deydi
Demirtaş, Gündem Analiz'deydi
Demirtaş, Gündem Analiz'deydi
Demirtaş, Gündem Analiz'deydi

Bakmadan Geçme