Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, genel kurulun yapılacağı 8 Ocak tarihinde Açık Öğretim Sınavlarının da yapılacağını belirterek, 'Sınav nerde yapılırsa yapılsın. Yer ve mekan önemli değil. Mevcut yönetim adeta esnafımız ile dalga geçer gibi kararlar alıyor. Ama biz yılmayacağız' dedi. Demirtaş mevcut yönetimin kendisini destekleyen esnaflara baskı uygulamakta olduğunu da belirterek, 'Keşke sokakta esnafımıza önümüzdeki dönemde ne yapacağınızı değil de, geride kalan 16 yıllık görev sürenizde yaptığınız hizmetleri anlatsanız ne güzel olmaz mıydı?' ifadelerinde bulundu.

  • 855
Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Ocak 2022 Cumartesi günü yapılacak olan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kuruluna sayılı günler kala, adaylar seçim çalışmalarını daha da hızlandırırken, gündeme Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve yönetiminin aldığı karar sonrası kongrenin yapılacağı salon geldi. Başkan Soydemir 8 Ocak tarihinde kongrenin Gazi İlkokulunda yapılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine 8-9 Ocak tarihlerinde aynı okulda da yapılacak olan Açık Öğretim Sınavları’nın yapılacak olması, sınav adaylarını ve ailelerini endişelendirirken, esnaflar da yapılacak olan genel kurulun üzerinde oyunlar mı oynanıyor? düşüncesine kapıldılar. 
Konu hakkında gazetemiz muhabirinin sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş,  asla bir oyuna gelmeyeceklerini belirterek, “Genel kurul nerede olursa olsun, biz esnafımıza güveniyoruz. Kimse esnafımızın özgür iradesine perde çekemez” dedi. 
Seçim çalışmaları hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Demirtaş, “8 Ocak Cumartesi gerçekleşecek olan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın genel kurulu için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçemizin farklı noktalarında bulunan esnaflarımızı tek tek ziyaret ederek  çalışmalarımız hakkında ve projelerimiz hakkında görüş alış verişinde bulunuyoruz. Ziyaretlerimde tüm esnaflarımıza birebir dokunarak, onlarla görüş alış verişinde bulunarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Tüm esnaflarımıza birebir dokunacağım İnşallah. Onlarla hasbihalde bulunacağım. Esnafımız Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ne iş yaptığı hakkında bilince sahip değiller. Yalnız bırakılmışlar. Bir önceki seçime gelen esnaf sayımız yüzde 20’lerde. Biz bu sayıyı yüzde 80’ler seviyesine çıkaracağız inşallah. Genel kurula esnaflarımızı davet ederek haklarını savunmalarını istiyoruz” dedi. 
“Hiçbir Baskıya Boyun Eğmeyeceğiz”
Esnaflara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden  Kamil Mutlu  Demirtaş, “Ben ve ekibim bu yola çıkarken, kendimize inandığımız için çıktık. Yola çıktığımız günden bu yana da oldukça uzun yol kat ettik. Esnaf arkadaşlarımız tarafından olabildiğince ilgi ve alaka ile de karşılaşıyoruz. Ne yazık ki bize teveccüh gösteren, bize inan esnaflarımıza yönelik oldukça ağır baskılar uygulanıyor. Bizim reklam afişlerimizi evlerine, iş yerlerine asan, veya arabasının arkasına takan, bizimle birlikte fotoğraf çektiren tüm esnaflarımız mevcut yönetim tarafından tek tek aranarak, sonu tehdite varan baskılar uyguluyorlar. Biz bu yola önce Allah’ın izni ile sonra da esnaf kardeşlerimizin taktiri ve teveccühleri ile yola çıktık. Ne yaparlarsa yapsınlar yılmayacağız. Onları 16 yıllık devranın yıkılacak olması korkusu giydi ve ne yapacaklarını şaşırır hale geldiler. Sokağa çıktıklarında neler yapacaklarını değil, neler yaptıklarını anlatmaları gerekiyordu. Ama ne yazık ki icraat olmadığı için anlatabilecekleri bir şey de yok” diye konuştu. 
“Son Demlerini Yaşıyorlar”
Sınav tarihinde  ve sınavın yapılacağı bir okulun salonunun adres gösterilmesinin arkasından art niyetli düşüncelerin olduğunu düşündüklerini belirten Demirtaş, “Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasının mevcut yönetimi geçtiğimiz günlerde toplandı. Ardından da 8 Ocak tarihinde genel kurul kararı aldı. Genel kuruluda eski Fethiye Lisesi diye bildiğimiz Gazi İlkokulunu adres gösterdiler. 8-9 Ocak tarihlerinde de Açık Öğretim Sınavları yapılacak. Bize de her gün onlarca telefon geliyor, sınav adayları ve ailelerinden. Sınav yapılacak yerde kongre mi olur?  diye. Seçim nerede olursa olsun. Biz esnaf kardeşlerimize güveniyoruz. Mevcut yönetime tavsiyem farklı arayışlar içerisine girerek genel kurul üzerinde oyun oynamaya kalkmasınlar. Esnafımızı ve bizi kandıramazsınız. Gümbür gümbür esnafımız odanın yönetimi için geliyor” şeklinde konuştu.
 

Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'
Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'
Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'
Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'
Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'
Demirtaş, 'Esnafımızla Alay Ediliyor'

Bakmadan Geçme