Demir, 'Besicilerimiz zor durumda'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Muğla'da hayvan yetiştiriciliğinde tehlike çanlarının başladığını belirterek, 'Besicilerimiz üretimden el çekiyor, bu durum et ve süt fiyatlarına yansıyacaktır. Acilen üreticilerimizin desteklenmesi gerekiyor' dedi.

  • 561
Demir, 'Besicilerimiz zor durumda'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Muğla ve Fethiye’de hayvancılıkta ciddi sorunların başladığını belirterek, üreticilerin taleplerini gündeme taşıdı.
CHP’li Demir Muğla'da sığır sayısının 281 bin 027, koyun sayısının 227 bin 361 ve keçi sayısının 244 bin 674 baş olduğunu belirterek, “Ülkemizde olduğu gibi ilimizde ve ilçemizde hayvancılık ciddi darbe aldı. Yem fiyatları, diğer girdi maliyetleri ne yazık ki yüzde 300’lerin üzerinde arttı. Bu da besicilerimizi üretimden el çektirmeye başladı. Hayvancılıkta yaşanan bu sıkıntılar tüketiciye yansıyacaktır. Et, süt ve süt ürünlerinin fiyatlarında artışlar peş peşe gelecek. Ülke olarak bu konuda kendimize yetemez hale geleceğiz. İktidarda her konuda olduğu gibi ülkemizi dışa bağımlı hale getirecek ve ithal eti daha fazla alacaktır. Buradaki doğru politika yerli üreticilerimizin desteklenmesidir. Artan girdiler karşısında desteklemelerin arttırılması gerekiyor” dedi.
 

Bakmadan Geçme